De eerste namen voor Into the Void 2016 aangekondigd!

De eerste namen voor Into the Void 2016 aangekondigd!

db33aed0-910c-4263-aca3-d16beebd3d26Na een zeer geslaagde en bijna uitverkochte editie van het stoner, sludge en doomfestival Into the Void in 2015, zal het evenement zich dit jaar voor het eerst over twee dagen verspreiden. De eerste negen namen voor de aankomende editie zijn inmiddels bekend: Monolord, Conan, Darkher, Tangled Horns, Hangman’s Chair, Famyne, Alunah, Monomyth en Black Rainsbows spelen op 21 en 22 oktober 2016 in poppodium Neushoorn in Leeuwarden. De kaartverkoop is van start gegaan.

Into the Void 2015 was een ongekend succes. Het festival raakte bijna uitverkocht met 700 bezoekers en kreeg een nieuw onderkomen in culturele hotspot Neushoorn in Leeuwarden. De uitbreiding van het festival van één naar twee dagen was dan ook een logisch vervolg. Ook dit jaar heeft de organisatie diverse nationale- en internationale stoner, sludge en doombands geboekt en met deze eerste negen namen begint het festival sterk.

Niet de minste naam in deze line-up is de Zweedse band Monolord. Met de loodzware gitaarlijnen die je op de plaat “Vaenir” hoort, weten de Zweden zich op menig jaarlijst van 2015 te plaatsen. Ook de ster van het Engelse trio Conan staat al een tijd hoog aan de hemel. Zelf omschrijven de mannen hun muziek als ‘caveman battle doom’ en als je Conan beluistert, hoor je daar eigenlijk wel logica in. De nummers van de band kenmerken zich met de typische sludgesound, maar ook met agressie en zo nu en dan huiveringwekkende oerkreten.
Naast deze twee acts maken dus ook de volgende bands de opwachting: Darkher, Black Rainbows, Tangled Horns, Hangman’s Chair, Famyne, Alunah en Monomyth. Op een later tijdstip worden meer namen bekend gemaakt voor Into the Void 2016. Kaarten voor het festival kunnen via deze link gekocht worden.

 

Related posts

DeWolff komt met speciale Record Store Day-release!

LiveReviewer

Deicide ‘In The Minds Of Evil’ “25-10-2013” Century Media

livereviewer

PARADISE LOST – TRAGIC IDOL – CENTURY MEDIA – OUT NOW

livereviewer
UA-17622028-3