Review: Sunflower Dead – It’s Time To Get Weird – Bloody Bat Records – Out Now

Review: Sunflower Dead – It’s Time To Get Weird – Bloody Bat Records – Out Now.

SUNFLOWER-DEAD-8-11-15Van metalcore band Droid transformeren naar de hard rock/nu-metal act Sunflower Dead lijkt geen logische stap. Toch is dat wat Droid gitarist Jessie gedaan heeft. Het imago van de band doet goedkoop aanvoelen. Insane Clown Posse is waar de geschminkte leden me aan doet denken, maar laat je hier niet door misleiden. Muzikaal brengen zij ons simpele Amerikaanse hard rock met hier en daar wat nu metaliaanse springriffjes. Echter klinkt het niet zo vervelend in de oren als ik het hier beschrijf.

Als luisteraar van vooral de wat hardere metalgenres is Sunflower een wat vreemde eende in de bijt in mijn speellijst. Wat me wel opvalt aan deze plaat is de kwaliteit en talent van het spel. Het is misschien niet mijn “Cup of Tea” maar ik hoor zeker wel dat het goed in elkaar steekt. Het zou geen Amerikaanse hard rock band zijn als ze geen zoetgevooisde ballad op het album stoppen tussen het aanstekelijke rock geweld. ‘My Mother Mortis’ is niet de meest geniale rockballade die gemaakt is, maar het is een goede poging en mocht je van rock met een hoog kaasgehalte houden, dan is dit nummer gemaakt voor jou!

Het solowerk van gitarist Jesse is wel van sublieme klasse. De man weet de snaren goed te raken en dit zorgt mede met de goede productie dat dit album netjes in de middenmoot blijft hangen. Er staan geen heel bijzondere nummers op dit album en voor mijn gevoel is het vooral een nostalgie tripje naar de softere kanten van de jaren 90. Dit genre kent vele kloonbandjes. Sunflower Dead probeert zich hier daarvan te onderscheiden. Het mist echter toch zeker nog een stevige eigen sound.
Voor de Korn fans wellicht nog wel leuk om te weten dat Jonathan Davis een bijdrage levert als gastvocalist.

Sunflower Dead levert een degelijke hardrock plaat echter qua originaliteit mag er nog wel wat aan gesleuteld worden.

Score: 3,5 uit 5

Link:
Sunflower Dead Facebook

Tekst: Ronald van de Baan