Review: Vredehammer – Violator – Indie Recordings – Out Now

Review: Vredehammer – Violator – Indie Recordings – Out Now.

vredehammer“Violator” is het tweede kindje van het Noorse Vredehammer. De band staat bekend om zijn aggressieve vorm van black metal. Op “Violator” wijken ze niet veel af van de harde strijd die zij met hun debuut geleverd hebben. Er is wel wat meer ruimte voor melodie terug te vinden. Echter is het de full speed rauwheid die de boventoon voert. Het album opent dan ook heerlijk aggressief met ‘Light The Fucking Sky’. Een waar Noors kunstwerkje geheel in traditie van de oude stijl black metal.

Invloeden van bands zoals Keep of Kalessin en Satyricon zijn ook zeker terug te horen in hun spel. Dit maakt “Violator” tot een waar luistergenot voor black metal liefhebbers die graag hun tanden in wat bruuts zetten. Uiteraard geheel volgens trend wordt er hier en daar ook nog wat gestoeid met wat onvervalste deathmetal. Een nummer zoals ‘Ursus’ mag bijna geen black metal meer genoemd worden. Ik hoor ook duidelijk Amon Amarth terug in dit nummer. Het klinkt een beetje als plagiaat, maar goed de bruutheid waarmee het mee gebracht wordt doet het mij hen vergeven.

“Violator” is een aangename verrassing tussen de tig releases die in onze inbox gedropt worden. Mijn nekspieren hebben overuren gedraaid op de sportschool.

Score: 4 uit 5

Link:
Vredehammer Facebook

Tekst: Ronald van de Baan

 

Related posts

TOTO – TOTO XIV – FRONTIERS RECORDS – RELEASE: 20-03-2015

livereviewer

Review: Cirith Gorgor – Sovereign – Hammerheart Records – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Wombbath / Departed Souls – Embracing The Cold… – Raw Skull Recordz – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3