Review: Last Autumn’s Dream – Paintings – AOR Heaven – Release: Out Now

Review: Last Autumn’s Dream – Paintings – AOR Heaven – Release: Out Now.

Last Autumn’s Dream - PaintingsLast Autumn’s Dream werd in 2003 opgericht door Mikael Erlandsson. Mikael is een zanger/songwriter uit Zweden. Op gitaar werd hij bijgestaan door Andy Malecek van de succesvolle Duitse formatie Fair Warning. Hij strikte ook drie vijfde van Europe om hem bij te staan (Ian Haugland, Mic Michaeli en John Leven). Maar door de comeback van Europe waren die voor de release van het tweede album alweer vertrokken. In 2014 verliet Malecek de band eerder onverwacht en hij werd vervangen door Peter Pac Söderström. Die Peter stond voordien al in voor de ritmegitaar op hun vorige albums. Met “Paintings” brengt de band hun twaalfde album uit.

‘My Mistake To Make’ opent het album met een melodieuze catchy riff en de licht hese stem van Mikael wordt aangevuld met de subtiele aanwezigheid van toetsen. ‘Bring Out The Heroes’ is een uptempo rocker en herbergt ook de voor AOR en melodieuze rock typische samenzang.
We krijgen hier zeer goed in het gehoor liggende AOR (melodic rock) met een opvallende rol voor de gitaar. Zoals bij vele uit Scandinavië afkomstige melodieuze rock word je vrolijk van het beluisteren van dit album.

In het vlotte ‘Too Late’ is er zelfs ruimte voor een saxofoon solo! Ballades mogen ook niet ontbreken en Mikael laat voor het eerst zijn gevoelige zijde horen op ‘Take It On The Run’. Hij doet dit nogmaals tijdens ‘In Case Of Landing On Water’, waar ook een aanstekelijk radiorock riffje opvalt!
‘Won’tcha Stay The Night’ roept door het gitaarspel herinneringen op aan TNT. Diezelfde gitaar speelt zich in de kijker tijdens ‘An Eye For An Eye’.
Afwisseling troef op dit album, want ‘Bitter Blue’ is een trager nummer met opborrelende orgelgeluiden en zoete samenzang. Tot slot sluit het uitbundige ‘Rock Star Crazy’ met arena rocker allures dit album af.

Last Autumn’s Dream laat hier horen dat ze na twaalf albums nog inspiratie genoeg hebben om een album neer te pennen die van begin tot einde de aandacht vasthoudt! De zang van Mikael en het gitaarspel van nieuwkomer Peter zijn de pluspunten!

Score: 3,75 uit 5

Links:
Last Autumn’s Dream Facebook
AOR Heaven

Tekst: Rik Bauters

 

Related posts

Review: Arch Enemy – Will to Power – Century Media Records – Release: 08-09-2017

LiveReviewer

Review: Abhorrent Decimation – Miasmic Mutation – Eigen Beheer – Release: 25-09-2015

LiveReviewer

Review: Soilwork – Death Resonance – Nuclear Blast Records – Release: 19-08-2016

LiveReviewer
UA-17622028-3