Review: Interment – Scent Of The Buried – Pulverised Records – Release: 01-04-2016

Review: Interment – Scent Of The Buried – Pulverised Records – Release: 01-04-2016.

Interment is een Zweedse band die in 1990 is opgericht en toen een aantal demo’s heeft uitgebracht. In 1994 werd de stekker eruit getrokken, maar in 2004 werd er toch maar besloten om een doorstart te maken. Na een split- en een compilatiealbum volgde er in 2010 dan eindelijk de eerste full length “Into The Crypts Of Blasphemy”. Na een aantal splitalbums met onder andere Brutally Deceased en Anatomia is er dan nu hun tweede album “Scent Of The Buried”.

Interment is:
Johan Jansson – Gitaar/Zang
Torbjörn Brynedal – Gitaar
Allan Lundholm – Bas
Kennet Englund – Drums

Scent Of The Buried
558118De band is Zweeds, maakt death metal en is opgericht in 1990 en dat is te horen. De eerste naam die bij me opkomt bij het opzetten van de plaat is Entombed. Het typische gitaargeluid waar deze band zo bekend om is horen we hier ook duidelijk weer terug. De solo aan het begin van ‘Sinister Incantation’ heeft ook wel heel veel weg van de eerste solo in het begin van ‘Left Hand Path’. Om de heren nu van plagiaat te beschuldigen gaat ook wel wat ver.

Het hele album ademt old school Zweedse death metal zoals zoveel bands begin jaren negentig ze maakten: recht toe recht aan death metal met solide riffs, dito drumpartijen en gutturale vocalen. Echt spannend wordt het gedurende het album echter niet, maar ook dat is een typisch kenmerk van de muziek uit die tijd. Geen ingewikkelde riffstructuren of een poging om sfeer op te bouwen. Gewoon gaan met die banaan van begin tot eind.

Conclusie:
Jammer dat de band blijft hangen in de oude Zweedse death metal sound. De riffs zijn zwaar en de nummers allemaal vrij catchy, maar spannend wordt het nergens. Voor menigeen zal dit dan ook niet veel meer zijn dan een nostalgische trip naar de begindagen van de Swedeath.

Score: 3,5 uit 5

 

Tracklist:
1. Death and Decay
2. Sinister Incantation
3. Chalice of Death
4. Repugnant Funeral
5. Scent of the Buried
6. Rise of the Dead
7. Unholy Upheaval
8. Dawn of Blasphemy
9. Skull Crushing Carnage
10. Nailed to the Grave

Links:
Interment Facebook
Interment Official

Tekst: Marcel Klaster

Related posts

Review: Deserted Fear – Dead Shores Rising – Century Media – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: The Answer – Solas – Napalm Records – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Goregäng – Neon Graves, Transcending Obscurity Records, 20 mei 2019

livereviewer
UA-17622028-3