Review: Reckless Love – Invader – AOR Heaven – Release: Out Now

Review: Reckless Love – Invader – AOR Heaven – Release: Out Now.

Zweden is hét land als je spreekt van melodieuze rock en AOR, maar in Finland loopt er een vrolijke bende rond die luistert naar de naam Reckless Love. Ze startten hun loopbaan in 2001 als Guns N’ Roses coverband als Reckless Life. Na een tijdje begonnen ze eigen nummers te schrijven en Reckless Love was geboren. In 2010 brachten ze hun debuut uit en dit kreeg zelfs in Japan een speciale uitgave. Een jaar later was album “Animal Attraction” klaar en begon hun aanhang te groeien. In 2013 brachten ze hun wereldwijde bejubelde album “Spirit” uit. Na drie jaar proberen ze dit nog eens over te doen met “Invader”.

Reckless Love is:
Olli Herman – Zang
Pepe Reckless – Gitaar
Jalle Verne – Basgitaar
Hessu Maxx – Drums

 

Invader
recklesslove-invaderMet hun vierde album brengen deze Finnen een bonte mengeling van riff rockers en pop rockers. Opener ‘We Are The Weekend’ is alvast een vette rocker met crispy gitaren en de licht rauwe stem van Olli Herman in een hoofdrol. De blazers op de achtergrond zorgen voor een leuke twist. De gitaar van Pepe Reckless scheurt er lekker op los. ‘Hands’ is van hetzelfde kaliber.

De eerste single ‘Monster’ gaat over de verbouwingswerken die vele dames ondergaan om het door de media opgedragen schoonheidsideaal na te streven. Het nummer doet me qua humor wat aan de debuutsingle van Blink 182 denken. Maar dan komt het popnummer ‘Child Of The Sun’. Voor sommigen zal dit een brug te ver zijn en het roept zelfs beelden van boybands op. Maar na het refrein komt een speels gitaartje het nummer opfleuren en de solo is echt genieten!

Met ‘Bullettime’ maken deze kerels een 180° bocht en dit is een pure gitaarrocker met vaart. Met ‘Scandinavian Girls’ hebben we opnieuw een pop meets rock nummer. Best wel een tof nummer eigenlijk dat je dwingt tot meezingen. ‘Pretty Boy Swagger’ bevat killer riffs die overgoten worden met een ondeugend popsausje! ‘Rock It’ laat wat attitude horen, maar ‘Destiny’ is voor mij één van de beste nummers. Een simpele maar uiterst effectieve riff met melodieuze zang en een catchy refrein zijn bij mij aan het goede adres.

‘Let’s Get Cracking’ doet er nog een schepje bovenop en klinkt als Hanoi Rocks on speed met een refrein dat naar Danger Danger refereert. Door de flitsende solo en het onverwachte kampvuurmoment einde is dit mijn favoriet geworden. Ik hou van durvers!
Afsluiter ‘Keep It Up All Night’ is een snelle partytrack en vormt een spetterend einde aan dit ongewone maar fun album!

Conclusie:
Reckless Love is een band voor de degenen die een zijsprongetje wel kunnen waarderen. Met mijn grote voorliefde voor de jaren 80 pop is dit een geweldig album voor mij persoonlijk. Maar ik kan mij voorstellen dat sommige melodieuze rock liefhebbers het moeilijk hebben met de soms gewichtige popinvloeden. Voor mij hoort dit bij hun partyimage en ik verwelkom ze met open armen. Maar ik moet eerlijk toegeven dat hun voorganger “Spirit” me nog meer kon bekoren! Maar let’s get this party started!

Score: 3,75 uit 5

 

Tracklist:

 1. We Are The Weekend
 2. Hands
 3. Monster
 4. Child Of The Sun
 5. Bullettime
 6. Scandinavian Girls
 7. Pretty Boy Swagger
 8. Rock It
 9. Destiny
 10. Let’s Get Cracking
 11. Keep It Up All Night

 

Links:
Reckless Love Official
Reckless Love Facebook
AOR Heaven

Tekst: Rik Bauters