Review: Stortregn – Singularity – Non Serviam Records – Release: 27-05-2016

Review: Stortregn – Singularity – Non Serviam Records – Release: 27-05-2016.

Stortregn is een Zwitserse death/black metalband opgericht in 2005. Zelf geven ze aan beïnvloed te zijn door de Noorse black metal scene. Zelf heb ik een iets andere mening, maar daar kom ik later wel op terug.

Stortregn is:
Romain Negro – Zang en gitaar
Johan Smith – Gitaar
Duran Bathija – Basgitaar
Samuel Jakubec – Drums

 

Singularity
StortregnZoals eerder gezegd vind de band zichzelf een Zwitserse blackmetal band met Noorse invloeden. Ik vind ze meer deathmetal spelen in de zogenaamde ‘Gothenburg style’. Vooral bands als Dissection en Dark Tranquillity hoor ik er veel in terug. Qua black metal kom ik niet verder dan het Zweedse Dark Funeral en het laatste album van Gorgoroth(aha, dus toch nog Noorse invloeden). Het is beslist niet slecht gespeeld, maar het mist iets………misschien wel een beetje ‘schwung’.

Het is ook allemaal alsof ik het al eens eerder heb gehoord. Natuurlijk kunnen zij het wiel niet hebben uitgevonden, er zijn momenteel ook tal van bands die in Stortregn’s genre rondlopen. Maar dit is een echte zogenaamde dertien in een dozijn band. Het is een leuke band, een leuk voorprogramma voor grotere bands, maar spannend is het beslist niet. Muziek maken kunnen ze, composities schrijven ook. Ze weten ook de juiste studio uit te kiezen, maar……..ja, hier hoort iets, maar wat?

Conclusie:
‘Singularity’ van Stortregn is een leuk album, niets mis mee. Alleen totaal niet spannend, een beetje een opvullertje. Veel verder dan voorprogramma voor toffe bands in het regionale poppodium/jongerencentrum zullen ze helaas, denk ik, niet worden. Misschien dat ze ooit op tour mogen met een grotere band, dat zou heel wat zijn en ook zeker wel leuk om mee te maken als toeschouwer, maar ook niet meer dan dat.

Score: 2.9 uit 5
 

Tracklist:
1: Erlghten Salvation
2: Acosmic Ascendant
3: Crimson Depths
4: Vertigo
5: Omega Rising
6: Aurora
7: Black Moon Silhoette
8: Nightside of Eden
9: Elegy
10: Neverending Singularity

Links:
Stortregn Official
Stortregn Facebook
Non Serviam Records Official
Non Serviam Records Facebook

Tekst: Frank Joustra
 

Related posts

Review: Tankard – One Foot in the Grave – Nuclear Blast Records – Release: 02-06-2017

LiveReviewer

Review: Blackmore’s Night – All Our Yesterday – Frontiers Records – Release: 18-09-2015

LiveReviewer

FURYON – LOST SALVATION – DREAM RECORDS/CARGO RECORDS – RELEASE: FEBRUARY 23th 2015

livereviewer
UA-17622028-3