HEIDENVOLK – BATAVI – NAPALM RECORDS – OUT NOW

Ja jongens, het is weer tijd om je drinkhoorn en kilt uit de kast te halen. Neerlands grootste folk metal act is terug.  Heidevolk staat bekend om hun in moerstaal gezongen folk metal deuntjes met het nodige meebrul gehalte. Ondanks dat alles in het  Nederlands is hebben de mannen laten zien ook in het buitenland goed te boeren.

Heidevolk is:
Joris Boghtdrincker – zang
Mark Splintervuyscht – zang
Reamon Bomenbreker – gitaar
Rowan Roodbaert – basgitaar
Joost den Vellenknotscher – drum

Batavi

Nu is het dus tijd voor Batavi. Zoals de titel al doet vermoeden gaat dit album over het verbond tussen de Romeinen en de Germanen. Dat dit een duistere periode vol verraad is , vind je ditmaal ook terug in de muziek. Heidevolk klinkt op dit album een stuk zwaarder. Het meezing gehalte is een stuk minder prominent aanwezig op dit album.

Bereid je voor op een meer volwassener klinkend Heidevolk. Het is allemaal een stukje agressiever maar desondanks blijft het allemaal zeer melodieus klinken. Melodieuze arrangementen staan dus  nog steeds hoog in het vaandel. Hier en daar word er nog de nodige melancholie aan toegevoegd.

De sfeer is allemaal wat donkerder en grimmiger geworden. Het lijkt een stap in de richting van Pagan, zonder dat de typerende Heidevolk sound in zijn geheel weggevallen is. De frisse wind in de sound pakt dus goed uit.. Sterker nog, persoonlijk vind ik dit album hun sterkste tot nu toe.

In het verleden beschreef ik hun meer als feestband. Nu is toch duidelijk dat ze ook zonder de joligheid en het meebrul gehalte een dijk van een album kunnen afleveren.  De zang is zoals altijd bij Heidevolk voortreffelijk voor elkaar. De beide zangers beschikken over een goede cleane strot en ik moet zeggen dat ik de grunts niet mis! De samenzang ligt weer lekker in het gehoor!

Conclusie:
Heidevolk levert met Batavia een ijzersterk album af , die een beetje wennen zal zijn voor de Nederlandse fans , die graag een stukje meebrullen. Maar hij zal zeker al snel in de harten gesloten worden!  Heidevolk goes Pagan!

Score 4 uit 5

Tracklist Batavi:

  1. Een Nieuw Begin
  2. De Toekomst Lonkt
  3. Het Verbond met Rome
  4. Wapenbroeders
  5. In het Woud Gezworen
  6. Veleda
  7. Als de Dood Weer naar Ons Lacht
  8. Einde der Zege
  9. Vrijgevochten

http://www.heidevolk.com

Geschreven door Ronald van de Baan

 

Related posts

ENSLAVED – sign with Nuclear Blast

livereviewer

Ancient Rites – Laguz – Massacre Records – Release: 20-02-2015

livereviewer

LIVEREPORT: FULL OF HATE TOUR @ ATAK, ENSCHEDE

livereviewer
UA-17622028-3