3 NIEUWE NAMEN GRASPOP

 

Graspop heeft weer een paar toppers van namen toegevoegd aan de al indrukwekkende line – up van dit jaar!
Voor overige bands en meer info verwijzen we je door naar de site van  GRASPOP

 

Het Amerikaanse FEAR FACTORY ontstond in 1989 in LA en drukte al snel een onuitwisbare stempel op de metalscène. Het mengen van stukjes death metal en groove metal met een flinke streep thrash en natuurlijk industrial metal bracht hen naam en faam én heel wat navolgers in het wereldje. Door de jaren heen waren er vele personeelswissels, met enkel zanger Burton C. Bell als constante. Ook de Belg Christian Olde Wolbers maakte jarenlang deel uit van het circus, eerst als bassist en later als gitarist. In 2009 kwam oudgediende Dino Cazares hem vervangen en eerder dit jaar werd voormalig Chimaira-gitarist Matt DeVries binnengehaald als nieuwe bassist. Op GMM presenteert Fear Factory de nieuwste worp ‘The Industrialist’, een conceptalbum dat met producer Rhys Fulber werd opgenomen.

 

 

Er is wellicht geen enkele pagan/folk metal band die zo’n steile opgang maakte als de Zwitsers van ELUVEITIE. Dankzij een combinatie van traditionele Keltische folkmuziek en melodieuze death metal met duidelijke invloeden uit de Göteborg-scène rond At The Gates en In Flames, kwamen zij tot een uniek metal-amalgaam. Het achtkoppige gezelschap uit Winterthur laat zich voor hun teksten inspireren door het rijke Keltische verleden van Europa en koppelt daaraan muzikale thema’s uit o.a. Ierland en Bretagne. Het eindresultaat staat garant voor een stevig feestje, iets wat Eluveitie al twee keer eerder bewees op Graspop.

 

 

UGLY KID JOE scheerde in het midden van de jaren negentig hoge toppen met een aanstekelijke vorm van hardrock die het midden hield tussen klassieke stadionrock, glam metal en heavy metal, gekruid met een streepje funk en een flinke dosis satirische humor. Dankzij de singles ‘Everything About You’ en ‘Cats In The Cradle’ knoopte Ugly Kid Joe vanaf 1992 aan met internationaal succes. Het hoogtepunt, althans bij ons in Europa, kwam er in 1995 met het album ‘Menace To Sobriety’ dat hen het voorprogramma van de Europese tour van Bon Jovi en Van Halen opleverde. In 1997 trok zanger en boegbeeld Whitfield Crane de stekker uit de band om elders zijn carrière verder te zetten. In 2010 kondigden de originele leden Crane en Klaus Eichstadt (gitarist) aan dat ze de band nieuw leven inbliezen en wel met precies dezelfde bezetting die in de periode 1994-1997 het mooie weer maakte.


Related posts

Inschrijven Metalbatlle 2015

livereviewer

Volledige line-up Bruut Metalfeest 5 bekend

LiveReviewer

Café The Move en Café The Stage

livereviewer
UA-17622028-3