AALTJESROCK 2012

2012! Het einde van de wereld nadert. Maar NIET voordat wij op 6 oktober er weer een nieuwe editie van Aaltjesrock door hebben geramd.

Om dit jaar Aaltjesrock lekker groot aan te pakken hebben wij een aantal zeer mooie bands voor jullie in petto. Hieronder valt daar meer over te lezen.

 

Maar eerst: Wie mag Aaltjesrock afsluiten?

Dit jaar hebben we gekozen voor een heerlijke partij Zweedse heavy metal neergezet door SteelWing. Deze zeer jonge band heeft dit jaar, 2 jaar na hun debuut, weer een prachtig album afgeleverd vol met heerlijke typisch Zweedse Heavy Metal. Alles wat een heavy metal liefhebber wil hebben in zijn muziek.

Heerlijke melodische gitaren, strakke drums, heldere hoge zang waar uiteraard ook de benodigde uithalen inzitten.

 

Voordat SteelWing de wings mag uitklappen, hebben we eerst nog een een paar andere bands in petto voor jullie.

De death-metal van The Lucifer Principle zal hiervoor hard door de zaal heen dreunen. Ook deze band zal voor menig death-metal fan uit Nederlands geen onbekende meer zijn.

Ooit begonnen met een contrabas voor de baslijn, hebben ze deze nu weten te vervangen voor een basgitaar. Echter maakt dit het geluid er niet minder op.  Sterker nog: Het doorbeukende gedreun van de band zit er nog steeds in en wordt nu aangevuld met een melodische rock n roll baslijn.

De rest van de band mag ook niet onderschat worden. De vocalen zijn diep en duister, de drums beuken door en de gitaren weten een perfecte mix tussen melodie, duistere logge riffs en heerlijke snelle breakdowns neer te zetten.

 

Hiervoor hebben we de elektro/gothic-metal band Sin7Sins op het podium staan.  Deze band weet door hun unieke geluid de luisteraar goed te verassen.

Alereerst wat er op valt is dat de gitaren begeleid worden door elektronische beats. Dit geeft het geluid een extra diepte en een mooie melodische laag extra.

Met hun heldere vrouwelijke vocalen, afgewisseld met rauwe grunts, weet de band toch een zeer vernieuwende tint toe te voegen aan de al bestaande weinige bands binnen deze stijl.

Na 2 zeer goed ontvangen album releases is het tijd voor deze band om ons te laten zien hoe een live feest gebouwd moet worden.

 

Als tweede band van de avond wordt het podium gevuld door de prog-deathmetalband Illucinoma. Deze technische Deathmetal band heeft het voor elkaar gekregen om iedereen achter zich te laten tijdens de MetalBattle. Door daar tijdens de finale een show neer te zetten die indruk heeft gemaakt op velen, hebben wij ze ook uitgenodigd om op Aaltjesrock 2012 komen te spelen.

Met trage, diepe en toch verstaanbare grunts neergelegd op doordreunende gitaren, bas en drums, weet deze band menigeen aan het headbangen te krijgen.

Maar als allereerste hebben we als openingsband Rhovanion weten te strikken. Deze regionale folkmetal/rock band heeft ons al een aantal keer laten merken dat ze weten hoe goede folk moet klinken. Totnogtoe zijn ze elke keer weer met grote sprongen vooruit gegaan en nu is de tijd om dan eindelijk Aaltjesrock af te mogen trappen.

Deze band staat zeker garant voor een gezellig openingsfeest.

Daarnaast hebben we nog iets speciaals tussen de bands door neergezet. Namelijk Rockaoke!

Wat is dat? Zul je je afvragen. Nou, rockaoke is een karaoke band die de muziek voor jou speelt. Dus wil je ook een keer zelf op het podium staan en anderen laten horen hoe goed of slecht je eigenlijk kan zingen, dan is dat een mogelijkheid.