Achtiende editie van Metal Battle gaat van start vanaf 12 januari!

Achtiende editie van Metal Battle gaat van start vanaf 12 januari!

Vanaf 12 januari strijden middels provinciale voorronden 48 bands tegen elkaar. 12 geluksvogels gaan door naar de drie georganiseerde veldslagen die als halve finales zullen gelden. De finale zal plaats vinden in Harderwijk op 21 april.

Aan het begin van deze eeuw daagden de Enschedese Headbangers Organisatie (EHBO) en de Utrechtse metalvereniging VIRUS elkaar uit om te bepalen waar nu eigenlijk de beste metalband vandaan kwam. Tegenwoordig organiseren Noord Geldersch Metaal en Occultfest in samenwerking met diverse podia, festivals en andere partners voor de 18de maal de Metal Battle.

Vorig jaar won Inferum als winnaar van de Metal Battle 2017 deelname aan de Wacken NL finale. Door deze te winnen verdienden ze deelname aan de Wacken Battle. Dit is een wereldberoemde wedstrijd op Wacken Open Air. Inferum behaalde hier uiteindelijk de derde plek.

Zit je in een band, treed je graag op en ben je niet bang de Nederlandse podia, festivals en Wacken Open Air onveilig te maken, grijp dan deze kans en schrijf je nu in via www.metalbattle.nl.

Voor overzicht voorronden verwijzen wij naar http://www.metalbattle.nl/index.php/voorrondes/.
Voor overzicht veldslagen verwijzen wij naar http://www.metalbattle.nl/index.php/halvefinales/.

In de landelijke finale op 21 april te Harderwijk vallen er naast eeuwige roem, coaching door ‘The Rockstation’ en Guldenmond Vocal Coaching, een trofee van ‘Boneyard’, deelname aan de NL finale van de Wacken Battle, Pro Package by Into The limelight Records en aandacht van onze mediapartners ook optredens te winnen op Baroeg Open Air, Hemelvaart Metalfest, No Sleep ‘Till Wieleman, Stonehenge, Tattoofest en Veghel Deathfest.

Volledige prijzenpakket en overige info op www.metalbattle.nl.