Review: Murder Made God – Enslaved – Comatose Records – Release: 15-04-2016

Review: Murder Made God – Enslaved – Comatose Records – Release: 15-04-2016.

Murder Made God is een groovende, redelijk technische, brute death metalband uit Griekenland. Ze brengen hun tweede album uit, na te zijn doorgestart vanuit de band Human Rejection. Comatose records is het label dat deze plaat uitbrengt. Als invloeden noemen ze: Decapitated, Dying Fetus, Origin, Morbid Angel, Behemoth, Beneath The Massacre, Devourment en Pantera.

Murder Made God is:
George – Zang
Dennis – Gitaar
Stelios – Bas
Tolis – Drums

 

Enslaved
Murder Made God - Enslaved 5x5 300dpiMurder Made God schotelt groovende death metal op een bedje van superstrakke blastbeats met voort ratelende bassdrums, gelardeerd met een lage grunt aan je voor. Denk qua gruntsound aan wat Bo Summers (o.a. Illdisposed) doorgaans gebruikt.
Dit alles is verpakt in een moderne, droogcleane en zware productie zoals je tegenwoordig vaker hoort. Te vaak naar mijn smaak en dit mag dus best origineler.

Het technische aspect zit ‘m in de afwisseling van stukken die vloeiend en groovend in elkaar overlopen. De groove komt onmiskenbaar van Pantera (‘Depression’), maar verwacht overigens geen solo’s. Melodie wordt hier sowieso op een minimum gehouden.

Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van open akkoorden en deadstops (‘Victims’ en Enslaved’) waardoor de muziek ademt en dynamiek weergeeft. Keerzijde hiervan is dat ze hierdoor net onder het intensiteitsniveau blijven van Italiaanse collegae zoals Hour of Penance.
Ook halen ze het originaliteitsniveau van de voorbeelden niet, al overtreffen ze Devourment in compositioneel opzicht met gemak.

Conclusie:
Om naar het verfijnde doch mistroostig grauwe hoesje te knipogen: deze band laat zowel qua stijl als qua productie niets nieuws onder de zon horen, maar komt zeer professioneel over en verpakt alles in goed verteerbare nummers. Dit is een oerdegelijke, bovengemiddelde release.

Score: 3,33 uit 5
 

Tracklist:
1. Victims
2. Enslaved
3. The Titan, the Fighter and the Thief
4. A Morbid Institution
5. Depression
6. Assassinés!
7. The Irony of Faith
8. Subject 666
9. Urban Warfare
10. Involuntary Servitude

Link(s):
MMG Facebook
MMG Official
Comatose Official
Comatose Facebook

Tekst: Maurice Egbers

Related posts

MELODIUS DEITE – EPISODE II: VOYAGE THROUGH THE WORLD OF FANTASY – INAZUMA PRODUCTIONS – OUT NOW

livereviewer

Review: Chronic Xorn – For These Sins Who Must Die (EP ) – Self released – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Fortune – Limited Edition Pre-Release EP – Errigal Music – Release: Out now

LiveReviewer
UA-17622028-3