Alcatraz Metal Festival Updates!

CRADLE OF FILTH BEVESTIGD VOOR AMF ‘MONSTROUS’ FRIDAY

Wanneer we bloed, zweet en tranen laten om het volgende Alcatraz festival voor U allen samen te stellen, hebben we bepaalde bands indachtig. In conjunctie met het ophefmakende en gedifferentieerde programma dat we tot nu toe samengesteld hebben, mocht CRADLE OF FILTH niet ontbreken. De omstreden Engelse band – door velen geëerd als afgoden, door anderen naar de verdoemenis der hel getorpedeerd, een hel waar ze onverminderd mee flirten en van waaruit Satanisch hoongelach ons ten deel valt bij een volgende succesvolle tournee – heeft de jaren negentig kleur gegeven door zowel de oudere generatie als jonge snaken in te pakken met grensverleggende albums als ‘Dusk… And Her Embrace’ en ‘Cruelty And The Beast’. Tegen de wil van de goegemeente in wisten ze daarna een doorstart te maken met het geniale ‘Midian’ en ‘Nymphetamine’ waarna hun muzikale spectrum zich telkens wist uit te breiden. Hun door Scandinavische black metal geïnspireerde roots zijn dan ook aangedikt met invloeden uit gothic, punk en klassieke muziek: een overdonderende cocktail als gevolg. Wij weten het zeker: Cradle Of Filth is een unieke band, onmogelijk te imiteren, in de extreme metal scène en zal dat altijd blijven. Wie moeiteloos navigeert tussen ‘Thornography’ en de heftigheid van het laatste epos ‘The Manticore And Other Horrors’ en intussen nog diverse interessante verhalen uit zijn hoed tovert weet geschiedenis te schrijven. In dit geval niet enkel voor het Britse Rijk, maar wereldwijd. Wij hebben ons kakelvers witte laken alvast uitgespreid om besmeurd te worden door de morbide, decadente gothic horror van Dani & co en zullen de meesters van horror metal een alliantie laten aangaan met Marilyn Manson. Achter de schermen zal er niet alleen wijn of bier van sinistere makelij gedronken worden, maar ook puur bloed van de aanwezige maagden. Zeg dat Officer Nice het gezegd heeft…

AVATAR MAAKT VRIJDAG VAN AMF COMPLEET

Eerlijk is eerlijk, deze band werd ons aangeraden door Aardschok-hoofdredacteur Metal Mike met de woorden: ‘Op plaat zijn ze goed, maar live is deze band een regelrechte bom’. Wie zijn wij om aan deze woorden te twijfelen? Ook bij Rock Tribune lopen immers al enige tijd enkele redacteurs rond die dwepen met de opmerkelijke prestaties van het Zweedse gezelschap. Wie de Rock Tribune van mei thuis heeft liggen, zal zeker al de track van AVATAR op de cd-sampler opgevallen zijn. Dat succes niet kon uitblijven, was al duidelijk toen ‘Black Waltz’ in 2012 verscheen, een plaat die eigenlijk in Europa wat naast de prijzen viel, maar kon rekenen op bijzonder lovende commentaren. In de Verenigde Staten zijn de Zweden wel al een paar jaar behoorlijk populair en het Oude Continent kan nu niet langer achterblijven. De intense live prestatie van Avatar was ook de jongens van Avenged Sevenfold niet ontgaan en in 2013 trokken de vijf Zweden, onder aanvoering van zanger Johannes Eckerström, zelfs mee door Europa (ter vervanging van Device), in het kielzog van A7X en Five Finger Death Punch. Avatar verwierf tevens een plaats op het prestigieuze Download festival alvorens aan nieuw materiaal te beginnen werken. Voor de opnames van ‘Hail The Apocalypse’ trok men zelfs naar Thailand (?!) en liet men Jay Ruston (Stone Sour, Anthrax, Steel Panther) de plaat mixen, terwijl Paul Logus (Volbeat, Clutch, Killswitch Engage) zich over de mastering ontfermde. Het resultaat ligt vanaf volgende week (14 mei) in de handel. Avatar bracht aanvankelijk nog melodieuze death metal (denk In Flames) maar roerde doorheen de jaren ook ingrediënten van groepen als Rammstein, Marilyn Manson, Alice Cooper en System Of A Down tot een ‘exotische’ cocktail. Niet enkel muzikaal, maar ook imago-gewijs is het een allegaartje van het hierboven vermelde schorremorrie. Van horen zeggen weten wij dat niemand een concert van Avatar verlaat, alvorens de clown helemaal uitgezongen is en dat maakt zelfs ons benieuwd. Weet je, zoek het zelf uit en luister/kijk hier alvast naar een kersverse song van onze nieuwe favoriete Zweden.

KOOP EEN COMBI TICKET EN KRIJG EEN GRATIS AMF POLSBAND

Wie wil er nu niet zo’n uiterst coole polsband van Alcatraz en in James Hetfield-stijl voor de bühne staan headbangen deze zomer? Gratis dan nog! Nouja, gratis is misschien wat overdreven. Iedereen die zich een combi ticket aanschaft krijgt er eentje. Doen!

Tickets zijn ook nog steeds online te bestellen.

VRIJDAG ticket: 55 Euro

ZATERDAG ticket: 60 Euro

VRIJDAG VIP ticket: 125 Euro

ZATERDAG VIP ticket: 125 Euro

COMBI festivalticket: 105 euro

COMBI VIP ticket: 225 euro

CAMPING ticket: 15 Euro

Prijzen zijn EXCLUSIEF servicekosten. Per aangekocht ticket wordt 1,40 euro bestelkost aangerekend. Betaling mogelijk via Bancontact, Visa, Mastercard, Maestro, Ideal, online banking, PayPal, …

Camping tickets zijn enkel in voorverkoop verkrijgbaar.

Hard tickets (COMBI en DAG / geen VIP en CAMPING) zijn verkrijgbaar via POPCENTER in KORTRIJK, MUSIC MANIA in GENT en TOP DISC in TORHOUT.

Related posts

Review: Dimaeon – Collapse of the Anthropocene – Layered Reality Productions – Out now

livereviewer

Rambam komt met aflevering over zwarte tickethandel KIJKTIP

livereviewer

MADBALL – to headline “Rebellion Tour 4“ ( Melkweg Amsterdam 14-3-2013)

livereviewer
UA-17622028-3