Alestorm @ Doornroosje Nijmegen

Officieel gaat het nieuwe pand van Doornroosje in Nijmegen pas op 1 oktober open maar vanavond is het een try out-avond. Aangekomen bij het gebouw staan er al behoorlijk wat mensen voor de deur te wachten. De grote zaal heeft een capaciteit van 1100 man en die gaat vanavond zo goed als vol.

©Marcel KlasterDe eerste band Troldhaugen uit Australië maakt een variant van folk metal die zeer aanstekelijk is en het publiek doet al meteen lekker mee en de sfeer is gezet. De tweede band Crimson Shadows uit Canada is een beetje een vreemde eend in de bijt. Het geluid staat behoorlijk hard en de combi van power- en deathmetal slaat maar aan bij een klein deel van het publiek.

20140921_MK_SupportAlestorm00028Dan de veteranen van Brainstorm. De power metalband, al actief sinds 1989, krijgt het publiek mee vanaf de eerste klanken en zanger Andy Franck die veel interactie heeft met het publiek heeft weinig nodig om de vuisten de lucht in te krijgen. Waar de vorige bands een half uur spelen krijgt Brainstorm een dik uur om hun kunsten te vertonen.

20140921_MK_Alestorm00026Dan de band waar het grote gros van het publiek voor komt, Alestorm. De band schrijft graag muziek over alles wat met piraten en het piratenleven te maken heeft en omschrijven hun muziek zelf als “True Scottish Pirate Metal”. Al voor dat de band begonnen is zijn er al mensen aan het crowdsurfen wat tijdens het concert constant doorgaat. De band hoeft het publiek niet aan te sporen want die weten precies wat er komen gaat. En bij een tweetal nummers gaat het grote deel op de grond zitten om een roeibeweging te maken wat een prachtig gezicht is.  Tijdens het optreden worden er vanaf het podium regelmatig wat biertjes uit gedeeld en bij het laatste nummer “Rum” wordt het publiek wat vooraan staat getrakteerd op rum uit bierblikjes.  De zanger verdwijnt al crowdsurfend richting de bar waarmee het bijna 2 uur durend concert/feest ten einde is.

Tekst en foto’s Marcel Klaster

Related posts

Dokkem Open Air 2014 – Vrijdag

livereviewer

Gloryhammer, Shear, Twilight Force – Biebob Vosselaar, December 14th 2014

LiveReviewer

Live report: Wildfest – De Kuip, Ninove Belgium – Saturday May 13th, 2017

LiveReviewer
UA-17622028-3