Alexa Vetere – Breathe Again – Bumblefoot Music – Out Now

14-jarige Alexa loopt met haar vader een donkere rokerige bar in om  een lokale band in New York te gaan bewonderen. Ze hoort al haar favoriete muziek  waarmee ze is opgegroeid;  Queen, Aerosmith, Kiss, Boston, gespeeld door toekomstige leden van Guns N ‘Roses en Blue Oyster Cult. “Oh, dat is Bumblefoot” zegt haar vader, nadat ze hem heeft gevraagd over de man met de mond-vormige gitaar met vleugels uit de zijkant. “Papa, ik wil niet langer bas spelen. Ik wil leren om gitaar te spelen, net als hem, van hem.” Twee weken later zit zij in zijn studio om gitaar te leren spelen.  Dagen worden maanden, demo’s worden album tracks, repetities worden optredens in New York en LA, jaren levenservaring dragen bij aan tekstuele diepte. Van een kind in een bar  tot een ​​vrouw van begin 20, die nu haar debuut album “Breathe Again” heeft uitgebracht.


Bandleden:

Alexa Vetere – vocals & guitar
Ron ‘Bumblefoot’ Thal – guitar
Dennis Leeflang – drums

Breathe Again
In de eerste instantie lijkt dit werk voornamelijk op een Sweet 16 soundtrack. De sound is vooral erg poprock gericht met hier en daar metalelementen. Toch is dit werk redelijk verfrissend. Zo is het gitaarwerk zeer goed. De solo’s en gitaarloopjes zijn origineel, pakkend en veelzijdig. Daarnaast zijn de nummers goed opgebouwd. Het is te horen dat Vetere met twee oude rotten in het vak samenwerkt. Dennis Leeflang heeft een zeer krachtige rechtlijnige drumslag, die voornamelijk aansluit bij het metalgenre. De zang van Alexa Vetere klinkt vol, maar ze heeft toch een aangename zachte klank. Deze totaal combinatie zorgt voor een mooi eindresultaat. Het nummer “Breathe Again” is in lagen opgebouwd en komt op het einde op zijn hoogtepunt in de vorm van een killer gitaarsolo. Daarnaast neigt “Best Worst Friend” wat meer richting punk, met het gitaarwerk meer metal gericht. “I’m Sorry” is een ietwat dromerige ballade. Dit wordt mede veroorzaakt door het effect op de gitaar. Zet daarnaast “Nothing” met een juist weer hoog “Van Halen” gehalte. Aan afwisseling ontbreekt het duidelijk niet.

Conclusie
Het mag duidelijk zijn, muzikaal gezien is er niet veel aan te merken op deze plaat. Er valt genoeg te halen in de composities rondom de creatieve gitaarpartijen, het mooie stemgeluid van Vetere en de strakke drums. Toch komt er één vraag in mij op wanneer een solo debuut voornamelijk gepromoot wordt onder de noemer van voormalig gitaarleraar Ron “Bumblefoot” Thal. Hij heeft zijn studente duidelijk de snufjes van het vak goed bijgebracht. Maar waarom wordt haar debuut dan voor het grootste gedeelte ingekleurd door 2 grote muzikanten, en lijkt het soms te overschaduwen. De vraag is dus of het plaatje zonder Thal en Leeflang ook blijft staan.


Score :  3,5 uit 5

Tracklist
01. Because
02. Breathe Again
03. Broken Silence
04. Slowly
05. Best Worst Friend
06. I’m Sorry
07. Nothing
08. Out Of You

Links
http://www.alexavetere.com

Geschreven door Taggi Eenstroom

Related posts

LIVEREPORT: DRAGONFORCE + HUNTRESS + KISSIN’ DYNAMITE @ BIEBOB, VOSSELAAR

livereviewer

Report: Ascension to Hell-Fest – Hoornsterzwaag

livereviewer

VILE – RARE TRACKS – HAMMERHEART RECORDS -OUT NOW

livereviewer
UA-17622028-3