ALIEN – ETERNITY – AOR HEAVEN/GERMUSICA – OUT NOW

ALIEN – ETERNITY – AOR HEAVEN/GERMUSICA – OUT NOW

Alien verbaasde de melodieuze rockwereld met hun debuut uit 1988. Tot 1995 bleef de band geregeld klasse albums afleveren om vervolgens te verdwijnen. Jim Jidhed vertrok echter na het debuut en  bracht solo albums uit, maar was ook te horen op verscheidene andere projecten en bands! Hij was opnieuw te horen op hun comeback album “Dark Eyes” in 2005 en is er ook bij op hun ‘tweede’ comeback “Eternity”

Alien is:

Jim Jidhed – vocals
Tony Borg – guitars
Jimmy Wandroph – keyboards
Ken Sandin – bass
Toby Tarrach – drums

ETERNITY

ALIEN - EternityThe ‘Alien’ is back!! Dit is de Alien sound waar velen zaten op te wachten, Hun laatste album “Dark Eyes” klonk harder dan hun klassiek materiaal uit de jaren 80. Vooral de duidelijke aanwezigheid van de old school klinkende toetsen valt in zeer goede aarde bij ondergetekende! Het gitaarwerk van Tony Borg zorgt geregeld voor vuurwerk (luister naar de solo in “Unbroken”). De stem van Jim klinkt nog steeds superb en hij kan de hoge regionen nog gemakkelijk aan. De zoete achtergrondzang in “In Love We Trust” versterkt het meezingeffect. Er is een bonte mengeling te horen van lichte rockers (“Burning Heart”) mid-tempo nummers (“Wildheart” – “Unbroken”) en de occasionele ballade zoals “I Believe”. Aanstekelijk klinkt vooral het naar Journey refererende “Summer Of Love”. Naast de catchy riff krijgen we zomerse toetsen, een gekruid gitaarloopje en een enorm smakelijk refrein te horen. Een klasse nummer! Toetsen en een voelbare baslijn bepalen het geluid in het relaxter “What Goes Up”. Het nummer “I’m A Fighter” stamt zelfs uit hun beginjaren en is een soort van eerbetoon aan de songwriters van hun fenomenale debuut!”In Truth” besluit dit heerlijke album in rust en harmonie! Jim laat duidelijk horen dat hij naar de meester van de AOR en melodieuze rock Steve ‘The Duck’ Perry heeft geluisterd!

Conclusie:
Alien is er in geslaagd om een geweldige plaat af te leveren die terug grijpt naar hun glorietijd! Bij sommige nummers moet ik spontaan aan een Journey denken! De stem van Jim blijft pure ‘ear-candy’ en zowel het gitaarwerk als de toetsen zorgen voor zalige momenten. Liefhebbers van de band moeten deze schijf aanschaffen en fans van het genre zullen gegarandeerd tot de aanschaf overgaan na het beluisteren van enkele nummers!

 

Track list:

 1. In love we trust
 2. Unbroken
 3. Love Will Lead Me Home
 4. I Believe
 5. Summer Of Love
 6. What Goes Up
 7. I’m A Fighter
 8. Wildheart
 9. Liar, Liar
 10. Look At Us Know
 11. Burning Heart
 12. In Truth

Score: 4 out of 5

Links:

www.alientheband.com
www.aorheaven.com
www.germusica.com

Tekst Rik Bauters

Related posts

CARCASS – sign to Nuclear Blast Records!

livereviewer

Concerttip: Heavy uit Haarlem 7 – vrijdag 18 mei @ Patronaat Haarlem !

livereviewer

FEAR FACTORY – New album “Genexus” coming this August!

LiveReviewer
UA-17622028-3