Amon Amarth lanceert 1e single van Beserker!

Op 3 mei aanstaande brengt Amon Amarth zijn nieuwe (11e) studio-album getiteld ‘Berserker’ uit via Sony Music. Zojuist heeft deze Zweedse melodieuze (death) metalband de eerste single-video ‘Raven’s Flight’ daarvan online gezet en het album artwork onthuld. De video staat hieronder.

“Berserkers waren sterke Noorse strijders, die, als ze zich niet in de strijd stortten, vellen droegen van de beer die ze met de hand gedood zouden hebben. Die berenvellen droegen ze om gebruik te maken van de angst die mensen hadden voor wilde dieren. Hun naam is hieruit afgeleid. ‘ber’ betekent beer, en ‘serk’ betekent huid. Als ze zich in de strijd stortten, vochten ze in naakt bovenlijf. Ze wonden zich op tot een staat van extase; in deze staat waren ze formidabele krijgers en schijnbaar ongevoelig voor pijn.

Tot het inleidingsritueel tot de strijd behoorden rituele groepszang en dans, waardoor de krijgers in een roes geraakten en in strijdwoede ontstaken. Deze rituelen gaven hen een onkwetsbaarheidsgevoel en zij gaven zich daardoor volledig en met eigen doodsverachting over aan de strijd. Deze rituelen gingen waarschijnlijk gepaard met het gebruik van hallucinogene middelen zoals 
Amanita muscaria (Vliegenzwam) met mede gemengd, waardoor ze zich niets van pijn of wonden aantrokken tijdens de strijd.”
[Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Berserker]

Afgelopen dagen gaf de band via zijn social media al meerdere hints over het overkoepelende thema van het nieuwe album ‘Berserker’, o.a. door te verwijzen naar de websites http://theberserkeriscoming.com en naar ravens-flight.com.

Tracklist Beserker:

1. Fafner’s Gold
2. Crack the Sky
3. Mjölner, Hammer of Thor
4. Shield Wall
5. Valkyria
6. Raven’s Flight
7. Ironside
8. The Berserker at Stamford Bridge
9. When Once Again We Can Set Our Sails
10. Skoll and Hati
11. Wings of Eagles
12. Into the Dark

BENELUX SHOWS:
FortaRock Nijmegen (headlineshow) op zondag 2 juni
Graspop Dessel (BE) op vrijdag 21 juni

Pre-order digital & physical now at amonamarth.com