Ancient Rites – Laguz – Massacre Records – Release: 20-02-2015

Ancient Rites – Laguz – Massacre Records – Release: 20-02-2015.

Ancient Rites, wellicht niet één van de meest actieve bands. Maar wel één die altijd kwaliteit levert. Ik was blij om te horen dat de band weer de studio ingedoken was om een plaat te maken. Via Massacre Records komt “Laguz” uit op 20 februari.

Ancient Rites is:
Gunther Theys – Vocals
Erik Sprooten – Guitars
Walter Van Cortenberg – Drums
Domingo Smets – Guitars

Laguz
22283
Eerste wat me opvalt aan de nieuwe plaat van Ancient Rites is de productie. Potjandorie, wat is die kraakhelder zeg. Ik kijk voor de zekerheid even of ik wel de juiste files heb aangeklikt. Jawel, het is toch echt Ancient Rites. Zeer beeldende bombastische klanken knallen uit de boxen voordat de cd echt van start gaat met ‘Golden Path’ &  ‘Carthago’. Heerlijk roffelende drummetje met een lekker gitaarriedeltje á la Sprooten, voordat de hel losbarst. Geniaal hoe de grunts er uitgefluisterd worden in deze openingstrack. Theatraal was het woord dat ik zocht. Het doet me flink aan Carach Angren denken, deze nieuwe plaat. Uiteraard wel wat minder venijnig maar wel net zo theatraal. Geniale theatrale black metal is dus wat Ancient Rites ons weer voorschotelt. Gelukkig eentje met sterke riffs en songstructure. Niet de zoveelste goedkope Dimmu/Cradle rip-off. Ancient Rites beschikt over genoeg talent om zelf de plaat te dragen zonder over clichés te struikelen. Een blijmoedig strijdlustig gevoel is wat ik krijg van deze plaat.

Conclusie:
De productiviteit ligt misschien niet hoog bij Ancient Rites. De creativiteit valt in ieder geval niet te betwisten. Met “Laguz” mag Ancient Rites alweer een klassieker toevoegen aan hun al impressieve catalogus.

Score: 4,2 out of 5

Tracklist:

  1. Golden Path to Samarkand
  2. Carthago Delenda Est
  3. Under the Sign of Laguz
  4. Von Gott Entfernt (Bij Nacht En Ontij)
  5. Apostata (Imperator Fidelis)
  6. Leg V Alaudae (Fifth Larks Legion)
  7. Mind Unconquered
  8. Umbra Sumus (We Are Shadows)
  9. Frankenland
  10. Fatum (III Fate – Noodlot)

Link:
www.facebook.com/ancientrites

Tekst: Ronald van de Baan