Aniday, La Ventura – Estrado Harderwijk, 29-11-2014

Aniday – La Ventura – Estrado Harderwijk, 29-11-2014

Zaterdag 29 november was er een Female Fronted avond in de Estrado Harderwijk, georganiseerd door het Noord Geldersch Metaal. Ik had de eer deze avond bij te mogen wonen om er een verslag van te geven.

LA-VENTURA - NGM ESTRADO te HarderwijkToen om 9 uur de zaaldeuren open gingen, liep het publiek al aardig snel naar beneden de zaal in, waar enkele minuten later La Ventura al begon met hun show. Zelf had ik La Ventura aan het begin van de maand ook al live mogen aanschouwen in de Gigant in Apeldoorn en met alle eerlijkheid wist het mij daar niet echt te boeien. De muziek beviel me goed, maar het werd na enige tijd toch wat eentonig in het geluid.

Ditmaal in Harderwijk bleef de muziek mij toch langere tijd boeien. Het geluid was een stuk helderder neergezet en hierdoor waren de instrumenten onderling veel beter te onderscheiden. Dit zorgde er bij mij ook voor dat ik telkens weer nieuwe geluiden eruit kon halen wat voor mij de show wel boeiend hield.

Voor het oog was het een iets ander verhaal. Er gebeurde voor mijn ervaring zeer weinig interessants op het podium. Bandleden waren wel erg energiek, maar bleven vooral veel op hun eigen plaats staan.

Aniday - NGM Estrado HarderwijkDit in tegenstelling tot de extreem energieke show van de headliner. Aniday zet hun dosis melodische hardrock/metal neer met een duidelijk uitroepteken. Het volle krachtige geluid van hun muziek vult mooi aan bij de show die men op het podium voorgeschoteld krijgt. Net gitaarwerk, rauwe vrouwelijke zang, levendige drums en een stevige bas is wat het gehoor mag meemaken.

De verscheidenheid aan nummers komen ook over als zeer afwisselend en op het podium wordt ook verscheidene keren de show gestolen. Dan zijn het de gitaristen die hun kunnen duidelijk laten zien of is het de zangeres die in haar uitdagende outfit sensuele dansen uitvoert.

De avond viel ook goed in de smaak bij het publiek. De opkomst was helaas niet hoog, maar iedereen die er was leek zich goed te vermaken. Al met al weer een zeer geslaagde avond van ’t Noord Geldersch Metaal voor de personen die erbij waren.

Tekst Raymon Westhuis
Foto’s Ronald van de Baan

Related posts

Live report: Into The Grave 2016 Dag 1 – Oldehove Leeuwarden,12-08-2016

livereviewer

Live report: Korpse / Inquisitor / Abrupt Demise – Estrado, Harderwijk, 31-08-2018

LiveReviewer

Live report: Epic Mind / Armed Cloud / IDEK. – dB’s Utrecht, 22-03-2018

LiveReviewer
UA-17622028-3