Anti – Mortem – New Southern – Nuclear Blast – Out Now

Anti – Mortem  –  New Southern – Nuclear Blast – Out Now

Anti Mortem wil de wereld laten zien dat rock een flink stel kloten kan hebben. Dit is best een dappere uitspraak voor een paar jongens die net hun eerste plaat hebben gereleased. De meeste bands beginnen niet meteen bij een groot label zoals Nuclear Blast. Dit maakt uiteraard al een bepaalde indruk. Nu maar snel eens luisteren of ze beschikken over een paar flinke ballen in hun sound!

Anti- Mortem is

Larado Romo | Vocals
Zain Smith | Guitar
Nevada Romo | Guitar
Corey Henderson | Bass
Levi Dickerson | Drums

 

 

New Southern
antimortemnewsoutherncd
De plaat gaat een beetje stug van start, maar al gauw komt de Southern vibe om de hoek kijken. Modern metal gecombineerd met vuige Southern rock is wat Anti – Mortem ons brengt. De strot van Larado is lekker venijnig en heeft een best bereik voor een jonkie van begin twintig. Het klinkt alsof die al flink wat whiskey en sigaren achterover geslagen heeft. Niks mis met deze heerlijke rockstrot.

Bij vlagen doet het mij muzikaal denken aan HellYeah. Je weet wel, die band van Vinny Paul die ook magistraal Southern rock door hun metal hebben gemixt. En toch weet Anti – Mortem flink zijn eigen stempel op hun sound te drukken. Naast de modern metal /Southern mix, zit er namelijk ook gewoon een flinke dosis hardrock in hun sound. Iets wat tegenwoordig nog wel eens wil missen aan een plaat.

Conclusie
Niet de techniek viert de hoogtij, maar het lol in het spelen zelf staat duidelijk op de eerste plaats. De mannen van Anti – Mortem weten hoe ze instrumenten moeten bespelen. Er zitten een paar puike solo’s op de plaat. Voor een paar vroege twintigers hebben ze in ieder geval een flinke dosis talent in zich.

Conclusie: 
Anti – Mortem zet hier een prima debuut neer. Deze band blijf ik zeker in de gaten houden. Dit album smaakt in ieder geval al naar meer. Voor de liefhebbers van toegankelijke modern metal met een flinke scheut Southern.

Score: 3,8 out 5

Tracklist:

1. Words Of Wisdom 4:23
2. New Southern 4:05
3. 100% Pure American Rage 3:36
4. Hate Automatic 3:57
5. Black Heartbeat 3:43
6. I Get Along With The Devil 2:57
7. Path To Pain 3:34
8. Wake Up 3:23
9. Ride Of Your Life 3:50
10. Stagnant Water 4:44
11. Truck Stop Special 4:04
12. Jonesboro 4:18
Link:
www.anti-mortem.com
www.facebook.com/antimortemUSA
www.nuclearblast.de/anti-mortem

Tekst Ronald van de Baan

Related posts

Pitfest biedt Shuttle Service aan!

LiveReviewer

Review:Demonical – Darkness Unbound – Cyclone Empire Records – Out Now

livereviewer

DEGREED – WE DON’T BELONG – AOR RECORDS – OUT NOW

livereviewer
UA-17622028-3