Antropomorphia – Rites Ov Perversion- Metalblade Records- Release 12-09-2014

Antropomorphia –  Rites Ov Perversion – Metalblade Records – Release: 12-09-2014

Antropomorphia:
Dit viertal heren uit het pittoreske Tilburg (Nederland) weten wel raad met zware metalen. Opgericht in 1990 vanuit een pure passie voor muziek en zware metalen en dat is te horen! Deze mannen domineerden de locale metal scene tot aan eind jaren 90. Na een korte pauze komen de mannen in 2009 ijzersterk terug! En sindsdien geven ze elke liefhebber van (oldskool) death metal een lach van oor tot oor!

Band leden:
Ferry Damen – Vocalen, gitaar
Jos van den Brand – Gitaar
Marc van Stiphout – Basgitaar
Marco Stubbe – Drums

Rites ov Perversion:
Antropomorphia-RitesOvPerversionZet je schrap voor een 9 track lange plaat vol met de bruutste deuntjes die er te krijgen zijn. Deze plaat is recht in je gezicht en schaamt zich er niet voor. Het eerste nummer “Temphioth Workings” zet gelijk de toon voor de hele plaat, een prachtige opener. Je weet gelijk dat het zware geschut tevoorschijn is gehaald en dat de buren ook gaan genieten van deze plaat. Het album geeft mij van tijd tot tijd erg fijne bijna Behemoth achtige vibes verpakt met een beetje Grave.

Dit ruwe schijfje zorgt ervoor dat er een lach van oor tot oor op mijn gezicht verschijnt gepaard met een tevreden knikkend kopje wat strak in de maat mee knikt als een olie pomp! Qua sound is dit ook een heerlijke plaat om lekker hard te draaien, de gitaren beuken lekker diep, de drums zijn helder en goed te volgen en de double bass is als een dikke jus die het geheel lekker soepel laat ronken.

Ik heb inmiddels de CD al een aantal keren beluisterd en hij blijft lekker wegluisteren, of je nou even goed uit je dak gaat of dat je tevreden knikkend op de maat met de CD op de achtergrond je werkt doet.

Conclusie:
Een plaat die fijn wegluistert zowel op de voorgrond als in de achtergrond en hij gaf mij van tijd tot tijd Behemoth en Grave feelings. Erg prettig!

Score: 4out 5

Tracklist:

  1. Temphioth Workings
  2. Carved To Pieces
  3. Inanimatus Absqui Anima
  4. Crowned In Smoldering Ash
  5. Nekrovaginal Secretions
  6. Gospel Ov Perversion
  7. Morbid Rites
  8. Tevfelskvnst
  9. Open Casket

Links:
www.facebook.com/AntropomorphiA

Door: Sjors Rothuizen

 

 

 

 

 

Related posts

Review: Majestica – Above The Sky – Nuclear Blast – Release: Out now

LiveReviewer

Vijftiende editie Occultfest op 2 en 3 september

LiveReviewer

Review: Carnal Tomb – Abhorrent Veneration – Testimony Records – Release: 26-07-2019

LiveReviewer
UA-17622028-3