Arch Enemy – War Eternal – Century Media Records – Out now

 

 Arch Enemy – War Eternal – Century Media Records – Out now

Arch Enemy:
“When I started the band in 1995 I had the idea to create the most heavy melodic band of all time.”
Arch Enemy is een melodic death-metal band en werd opgericht bij het stopzetten van de band Carcass toen gitarist Michael Amott (ex-Carcass en ex-Carnage) en vocalist/bassist Johan Liiva (ex-Carnage) vervoegd werden door gitarist Christopher Amott en drummer Daniel Erlandsson om nog eens samen muziek te maken. In 1996 kwamen ze met hun eerste album “Black Earth”.
Het was een redelijk succes en vooral in Japan en Zweden werd deze plaat gewaardeerd.

In 1998 veranderde de band van label, ze tekenden een contract bij Century Media. Bij hun nieuwe label brachten ze hetzelde jaar ook het album “Stigmata” uit. In 1999 heeft Arch Enemy een plaat uitgebracht speciaal voor de fans in japan “Japan Live 1999” op verzoek van fans wereldwijd is dit album later ook in de rest van de wereld uitgekomen. In 2001 verliet de orginele zanger de band en werd hij vervangen door Angela Gossow.  Zij bleef tot aan 2014 aan de microfoon als front-vrouw.
Begin dit jaar (2014) besluit Angela om te stoppen met Arch Enemy en werd zij vervangen door Alissa White-Gluz.

Arch Enemy gebruikt deze line up wisseling als een nieuwe doorstart, want naast Angela gaat ook Christopher Amott ( broertje van Michael Amott) de band uit, en word hij vervangen door Nick Cordle.

Band leden:
Alissa White-Gluz      vocal
Michael Amott           gitaar
Sharlee d’Angelo        bass
Daniel Erlandsson      drumms
Nick Cordle                gitaar

War eternal:
arch-enemy-war-eternal“If Amott were a smart man, he’d retire now to some tropical island with his favorite Michael Schenker records in tow and the setting sun on his face. But neither he nor Arch Enemy are done. Not by a long shot.”

Het zoveelste Arch Enemy album is weer op de markt verschenen. Arch Enemy heeft al heel wat jaren succes op haar naam staan met  hetzelfde recept voor hun nummers, so why chainge a winning team?

In mijn opinie is de nieuwe plaat niet bijzonder, ja het klinkt muzikaal allemaal wel goed en het zit wel weer goed in elkaar. Maar als je voor de 4e keer een beer ziet dansen dan is de lol er ook wel vanaf. Desalniettemin biedt het verschijnen van de nieuwe zangeres toch een fris nieuw tintje in de muziek, jammer vind ik alleen wel dat de nieuwe zangeres dezelfde vocalen effecten gebruikt als de oude zangers, hierdoor word het frisse nieuwe windje slecht een kalm briesje.

Conclusie:
Typische Arch Enemy plaat, muzikaal zit het goed in elkaar, maar elk kunstje gaat op een moment vervelen als je het te vaak hoort.

Score: 2,8 /5

Tracklist:

1          Tempore Nihil Sanat (Prelude in F minor)
2          Never Forgive, Never Forget
3          War Eternal
4          As The Pages Burn
5          No More Regrets
6          You Will Know My Name
7          Graveyard Of Dreams
8          Stolen Life
9          Time Is Black
10        On And On
11        Avalenche
12        Down to Nothing
13        Shadow Of the Wall  (mike oldfield cover) *Alleen bij de lim-edition
14        Breaking The Law (Judas Priest cover)* Alleen bij de Lim-Japan-Edition

Links:

archenemy.net

Door: Sjors Rothuizen