Arkona – Jav – Napalm Records – Out Now

Arkona – Jav – Napalm Records – Out Now

Als je Russische folkmetal roept dan denkt men meteen aan Arkona. Deze Russen houden nu al een tijdje steevast vol om platen neer te zetten in een fokloristische setting. Het enige jammere is dat je er geen hol van verstaat of je moet een cursus Russisch gaan doen. Ondanks dit jammerlijke punt blijft de band wereldwijd toch populair. Het heeft 3 jaar geduurd maar Arkona is terug om de wereld te veroveren met hun Russische invloeden.

Arkona is:

Maria “Masha Scream” Arkhipova – vocals, keyboards
Sergei “Lazar” Atrashkevich – guitars
Ruslan “Kniaz” Rosomaherov – bass
Vladimir “Volk” Reshetnikov – wind ethnic instruments
Andrey Ishchenko – drums

jav

arkonayavcdZoals Putin momenteel de Oekraïne inpikt met een knap staaltje bluf, zo knalt Arkona heerlijk uit de speakers. De strijdlust is er, ondanks af en toe zweverige stukken, volop aanwezig. Het blijft knap hoe Arkona ondanks de taalbarrière weet te blijven boeien. Zoals het een goede folkmetal band betaamt is er weer een scala aan niet alledaagse instrumenten te horen.  De medieval instrumenten zijn weer flink van stal gehaald en geeft net dat beetje extra sjeu aan de plaat. Het gefluit en getrommel is misschien niet voor iedere metalhead weggelegt. Ach, ik trek mijn horlepiep weer aan en doe nog even een leuk volksdansje op de puike folkmetal van Arkona! Hopelijk doen ze in de toekomst nog een taalcursus zodat we heerlijk mee kunnen schreeuwen en lallen!

Conclusie:
Mocht het je niet storen dat je totaal geen donder kan verstaan waar men over zingt en hou je van folk metal en geil je op het gebruik van medieval instrumenten: Dan is deze schijf van Arkona helemaal je ding!

Score 3 out 5

 Tracklist:

01. Zarozhdenie
02. Na strazhe novyh let
03. Serbia
04. Zov pustyh dereven’
05. Gorod snov
06. Ved’ma
07. Chado indigo
08. Jav’
09. V ob’jat’jah kramoly

Tekst Ronald van de Baan