AZORIA – SEASONS CHANGE – DOOLITTLE GROUP – RELEASE: 14 MAART 2014

AZORIA – SEASONS CHANGE – DOOLITTLE GROUP – out now

Azoria werd in 2013 opgericht door bandleider en gitarist Alexander Oriz. Alex heeft de laatste tijd hard gewerkt als producer, songwriter en gitarist van groepen zoals Reinxeed en Oriz. Hij vond wat vrienden om de andere instrumenten te bespelen en zocht ook verschillende gastzangers om de boel wat in te kleuren. “Seasons Change” is het resultaat van die samenwerking geworden.

Azoria is:

Alex Oriz – gitaar
Chris David – bas
Simon Jonsson – gitaar
Emil Erikson – drum

With Guests:

Tommy Reinxeed – zang op 1 en 2
Mikael Dahl – zang op 3
Mike Andersson – zang op 4 en 5
Snowy Shaw – zang op 8 en 9
Mike E Gunnardo – zang op 7 en 2
Matilda Eriksson – zang op 6

SEASONS CHANGE
Azoria-Seasons-ChangeOpener “Just Like The Phoenix” laat meteen de hoge kenmerkende stem van Tommy Reinxeed horen. “Inside My Heart” start met klassieke piano, maar al vlug krijgt die het gezelschap van klassieke metal riffs. De baslijn en de subtiele orkestratie trekken mijn muzikale aandacht wat verder in het nummer! Het titelnummer is een up-tempo track waarin een hoofdrol is weggelegd voor de neoklassiek aanvoelende toetsen. Alles klinkt een stukje harder op “Prophecy” en dit voornamelijk door de powerstem van Mike Andersson (Full Force/Cloudscape). Ik hou meer van dit type songs! Opvolger “To The Land Of Glory” is zelfs nog een hardere noot om te kraken. Daartegenover staat het meer symfonische en lichtjes commerciële “When You Sleep”. De stem van zangeres Matilda Eriksson voegt een flinke dosis emotie toe aan dit symfonisch gerechtje.

Zonder enige twijfel is “Love It Loud” de snelste track van het album. Dit nummer ligt ook meer in het straatje van het werk van Reinxeed. Dit nummer is een ware tribute voor de metal muziek in het algemeen! Klassieke metal passeert ook de revue met “Starlight”. De typische zang van Snowy Shaw is overal herkenbaar en maakt dat het nummer nog meer old school gaat klinken. Op de modernere afsluiter “Peace Of Mind” laat Snowy zijn Peter Steele (Type O Negative) imitatie horen!

Conclusie:
Er staat eigenlijk geen enkel slecht nummer op deze plaat, maar toch hangenze eigenlijk niet samen aan elkaar. Daarbij komt nog dat de nummers eigenlijk niet opvallen en heel mainstreamklinken. Er zat nochtans potentieel in, maar het kwam niet naar de oppervlakte. Jammer, maar helaas…..

Ik vrees dan ook een beetje dat deze release niet echt potten zal breken en door velen niet zal opgemerkt worden. Maar als je houdt van verschillende stemmen en stijlen op één album, moet je toch eens je oor te luister leggen! Op de Japanse versie is wel een cover te vinden van Alphaville’s “Big In Japan”. Had graag gehoord hoe Snowy dat had gebracht!

Score: 3,25 out of 5

Tracklist:

  1. Just Like A Phoenix
  2. Inside My Heart
  3. Seasons Change
  4. Prophecy
  5. To The Land Of Glory
  6. When You Sleep
  7. Love It Loud
  8. Starlight
  9. Peace Of Mind
  10. Links:

www.azoriametal.com
www.liljegren.com

 Rik Bauters

Related posts

Ass To Mouth – Degenerate – Selfmadegod Records 2014, out now!

livereviewer

Lick – Mount Rock – out now

livereviewer

Paganizer -World Lobotomy – Cyclone Empire – Out Now

livereviewer
UA-17622028-3