Barren Earth – On the Lonely towers – Century Media Records – Out Now

Barren Earth – On The Lonely Towers – Century Media Records – Out Now.

barren-earth-lonely-towersMetalmuziek hoeft  niet per se bruut te zijn, als het maar intens is en je bij je strotteke pakt. Wat is er nou mooier dan een plaat die je weet te raken diep in je ziel. Nummers horen te blijven steken in je kop en niet erin te gaan als eenheidsworst. Laat Barren Earth zo’n band zijn die dit teweeg brengt. “On Lonely Towers” is de nieuwe plaat van dit Finse metalgenootschap. De plaat moet wel aan enige luisterbeurten onderhevig worden voordat je beseft wat voor goud je in je speler hebt liggen.
De plaat is rijk aan kleine details en je wordt gewoonweg meegezogen in de hypnotiserende prog riffs samengaand met een heerlijke potje logge doom. Zeer sterke composities rijk aan tierelantijntjes en verfraaiingen.

De vocalen zelf zijn ook zeer kunstzinnig te noemen. De vooral wat hogere regionen van de vocalen zullen niet meteen bij een ieder in de smaak vallen, maar eenmaal gewend zul je merken dat het de plaat alleen maar ten goede komt.  Sterker nog, Jón Aldará is wellicht één van de betere vocalisten die ik in tijden los heb horen gaan. Onderhevig aan emotie gooit hij moeiteloos de grommen en cleane vocalen in een schitterende tweestrijd.  De kracht van deze plaat zit hem gewoonweg in al het harde werk en liefde die je terug kunt horen. Op deze plaat zijn ze een stuk terug gegaan in de vaart en zijn het  vooral de schitterende doom stukken die er bovenuit schieten.

Barren Earth levert met “On Lonely Towers” een uitstekende plaat af die hier nog menig rondje gaat maken in de speler. Heerlijke complexe plaat die dat strotteke goed vastpakt.

Score 4 out of 5

Link:
http://www.facebook.com/BarrenEarth

Tekst: Ronald van de Baan

Related posts

Review: Sons Of Apollo – Psychotic Symphony – Inside Out Music – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Battle Beast – Bringer of Pain – Nuclear Blast – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Watain – Trident Wolf Eclipse – Century Media Records – Release: Out now

LiveReviewer
UA-17622028-3