Black Mesa Preservation Society (B.M.P.S) “13:37” OUT NOW!!

Black Mesa Preservation Society (B.M.P.S) “13:37” OUT NOW!!

Black Mesa Preservation Society (B.M.P.S.):
Ergens in augustus 2011 besloot een groep obesitas puisten pubers hun Word of Warcraft account op te zeggen en een poging wagen om samen muziek te maken. Tijdens de lan party hebben ze besloten om Black Mesa Preservation op te starten, (haha opstarten, van je computer opstarten… ba dum tsssh) Deze band die met de afkorting B.M.P.S. door het leven gaat, maakt metal geïnspireerd door video games en game consoles. Zo hebben ze een eerbetoon aan een kapotte X Box 360 gemaakt genaamd “Red Ring Of Death”.

Black Mesa Preservation Society (B.M.P.S) is:
Jeffrey Spaans: Zang
Nick van der Helm: Bas
Mike de Vries: Drums
Erwin Rijvers: Gitaar
Emiel Kollhog: Gitaar

13:37:
De CD 13:37 begint met een fraaie high teck intro en industrial-isch geluiden.
Deze intro brengt je lekker in de juiste mood voor de CD, de intro is tof gedaan en je krijgt dat unieke “ik voel een erectie aankomen laten we beginnen” en op het hoogtepunt…..
Dan begint de eerste gitaar zijn rif te spelen, vervolgens de bas en steeds meer drum totdat ie plots een zwoele URGH en een tweede gitaar hoort. De eerste minuut van de CD  beukt er al aardig op los. Het valt mij op dat de sound van de drums nogal te strak en te gemaakt klinkt, volgens mij hebben de gamers stiekem een cheat of een mod gebruikt voor een drum computer.
Ik herken bijna de drumkit from hell in de drum sound… dit is voor mij een flinke pik omlaag.

Live maken de gitaristen van B.M.P.S. geen gebruik van versterkers maar spelen ze via de laptop.  Dit ziet er hightech uit en past bij hun stijl… alleen missen de gitaren wel ballen! Dat is jammer, op de CD  hebben ze naar mijn mening ook gebruik gemaakt van digitale gitaren, jammer er is meer uit te halen.

Ze noemen zichzelf gamer metal en beschouwen zich als een vertakking van death metal, maar met folk en heavy metal komen ze meer in de buurt van hun genre, al moet ik wel eerlijk toegeven dat er stukjes bij zitten die heerlijk beuken. Alleen zo jammer dat er dan al snel weer melodische heavy metal invloeden langs zoemen.

WOW WOW WOW WAT ?! Nee nee neee neee heren nee dit hebben jullie niet echt gedaan…
zit je te genieten van een lekker beuk stukje en dan komt ineens de Imperial March van Star Wars langs.. oh heren de kleine erectie die ik kreeg van jullie is nu echt helemaal weg! Gelukkig herstellen jullie hier nog redelijk van door het einde van het liedje vol te blasten en mij een kleine tinteling op mijn roze helm te geven.

Verder is dit best wel een oké plaat, ik heb wat viagra nodig om helemaal in m’n element te komen maar de op CD  is  B.M.P.S. best te pruimen.Stukken beter dan live in iedergeval (sorry heren, maar live slaat echt nergens op)

Conclusie:
Als onderzetter heb je er ook al niets aan, want de CD  is op dit moment alleen te downloaden.
Jammer van de drums en als ik eerlijk ben gaat de zang mij vervelen naar een paar nummers, maar het scheelt dat er maar 10 nummers op staan. Verder zeg ik, als je de kans krijgt om deze plaat te kopen of te downloaden met wat korting, dan zou ik het zeker doen. Dus hou de Steam Summer Sales in de gaten wanneer er  25 / 50% korting op B.M.P.S. zijn “13:37” word gegeven!

Score een 2 uit 5!

Tracklist:
1: Welcome to Black Mesa (intro)
2: Misery
3: BMPS
4: Ragequit
5: Sick of Jedi
6: Striders
7: Red Ring of Death
8: Dark Brotherhood
9: Chaos
10: Ragnar the Dead

Link:
https://www.facebook.com/BlackMesaPreservationSociety?fref=ts

Tekst:
Sjors Rot