BLEEDING GODS – BLOOD SYMPHONY (PROMO) – EIGEN BEHEER – OUT NOW

Bleeding Gods is een nieuwe telg uit ons eigen death metal kikkerlandje. De band opgericht rondom ex Houwitser bassist Ramon Ploeg, word bijgestaan door leden met een sterk metal verleden. Met onder meer ex leden van Sinister, Altar en Supreme Pain heb je een formatie om U tegen te zeggen! Snel kijken wat deze Nederlandse metalheads te brengen hebben op hun onlangs uitgebrachte promo: Blood Symphony

Bleeding Gods is:

Arnold Oudemiddendorp – Vocals
Ramon Ploeg – Guitar
Erwin Harreman – Guitar
Bart van Wallenberg – Bass
Edwin van den Eeden – Drums

Verwacht geen hoogstaande technische death metal. Nee de heren hebben gekozen voor gewoon recht toe recht aan oer Nederlandse deathmetal. Jawel beuken tot je een ons weegt! Neem hierbij een snufje doom er tussendoor gemixed en je hebt de sound van de mannen aardig te pakken. De productie staat nog iets in de kinderschoenen, maar goed het is dan ook niet voor niks een demo/promo. Betekent dit dan een dikke brij van geluid. Gelukkig niet…. de productieflaws zijn minimaal. Het maakt het soms zelfs wat sterker. Neem de vocalen van Arnold die zijn zo fucking onaangetast rauw, dat ik bijna de fingers crossed heb dat ze dit zo houden op het aankomend debuut. Er wordt hier en daar nog aardig gesampled op de promo. Vooral het onweer, donder en kerkklokken op het eind geeft net dat beetje extra aan deze prima promo. Leuk feitje de gitaren van de intro zitten achter de outro gestopt. Dit maakt het cirkeltje rond van deze 18 minuten durende death metal rollercoaster!

 Tracklist:

1.Intro/Glorious Relentless Destiny
2.Empire of the Immortals
3.Into The Depth of Misery
4.Symbolic Sculptures

Score 4 out 5

Conclusie:
De mannen werken nu keihard aan hun debuut. Nu maar hopen dat er snel een label volgt die hen oppikken. Maar met deze promo lijkt me dit snel te gebeuren!

Link:

http://www.bleedinggods.net/

Tekst Ronald van de Baan

 

Related posts

Review: Turilli\Lione Rhapsody – Zero Gravity (Rebirth and Evolution) – Nuclear Blast – Release: Out now

LiveReviewer

review: BAI BANG – ALL AROUND THE WORLD – AORHEAVEN – OUT NOW

livereviewer

PERTNESS Song “Farewell To The Past” for free on Soundcloud

livereviewer
UA-17622028-3