BULLET – FULL PULL – NUCLEAR BLAST – OUT NOW

BULLET – FULL PULL  – NUCLEAR BLAST – OUT NOW

Deze vijf Zweden bestormden de Zweeds album charts in 2008 met hun debuut “Bite The Bullet”. Deze kreeg in 2011 een vervolg met “Highway Pirates”. Deze laatste belandde ook in de Duitse albumlijsten. Ze verzorgden reeds het voorprogramma van grote acts zoals Sabaton en Hammerfall. Maar zelf zijn ze het meest trots op hun openingsslot voor hun levende legendes AC/DC in Gothenburg voor 50.000 fans. Ze tekenden onlangs een platendeal bij Nuclear Blast en dit kon wel eens voor de doorbraak zorgen van deze partyband bij uitstek.

 

Bullet  is:

 Hell Hofer – zang
Gustav Hjortsjö – drum
Hampus klang – gitaar
Erik Almström – gitaar
Adam Hector – bas

FULL PULL
Ik kan deze review eigenlijk zeer kort houden. Dit is 90% AC/DC! Maar ik wil toch nog enkele zaken verduidelijken. De band zelf steekt niet onder stoelen of banken dat ze gewoon fan zijn van AC/DC en ze die muziek nu eenmaal heel goed vinden. “Midnight Oil” opent de plaat dus ook in pure AC/DC stijl. De zang wijkt eigenlijk het meest af van hun idolen. De stem van Hofer is het best te omschrijven als een ruwklinkende mengeling van een verkouden Brian Johnson en Chris Boltendahl van Grave Digger. Het titelnummer is een sneller nummer en gaat meer de 70’s rock richting uit zonder echter de link met AC/DC te verliezen. “Running Away” is wat trager en hier klinkt de zang meer ‘in your face’. De instrumentale break bevat mooi melodieus gitaarwerk. Door het subtiele gebruik van het orgel ruikt “All Fired Up” lichtjes naar Deep Purple. “Rolling Home” is het langste nummer van de plaat en bevalt me ook het beste. Het gitaarwerk is af en toe heel melodieus (luister maar naar de gitaarsolo) en op het einde komt de piano zelfs om de hoek kijken. De achtergrondvocalen geven het nummer ook wat meer diepgang. “In The Heat” en “Gutterview” zijn beide korte snelle rockers. “High On The Hog” en “Freeriding” kunnen het best als tragere stampers omschreven worden. “Rush Hour” verdient nog een aparte vermelding voor het old school gitaarsolomoment en roept hierbij herinneringen op aan Thin Lizzy! En afsluiter “Warriors” kan als het meest melodieuze nummer beschouwd worden.

Conclusie:
Voor wie niet kan wachten tot wanneer AC/DC een nieuwe plaat uitbrengt is deze release van Bullet misschien wel het beste alternatief. Muzikaal zit men volledig in hetzelfde straatje en met wat verbeelding zit de zang ook wel snor. Zo nu en dan glippen er ook andere invloeden in de nummers zodat je eigenlijk toch nog wat variatie krijgt. Al met al is dit een leuke plaat en ideaal om een feestje te bouwen!

Score: 3,5 out of 5

Tracklist:

 1. Midnight Oil              3:51
 2. Full Pull                      2:27
 3. Running Away           2:29
 4. All Fired Up               3:38
 5. Rolling Home             6:11
 6. In The Heat                2:38
 7. High On The Hog      2:57
 8. Rush Hour                  3:43
 9. Freeriding                   2:54
 10. Gutterview                 3:10
 11. Warriors                     4:23

Links:
www.bullet.nu
www.nuclearblast.de

Geschreven door Rik Bauters

 

 

Related posts

Hypocrisy – End of Disclore – Nuclear Blast records – Out 22 March!

livereviewer

GrandSupreme Blood Court– Bow Down For The Blood Court– Century Media – Out Now

livereviewer

SardoniS joins Hammerheart Records

livereviewer
UA-17622028-3