Cannibal Corpse viert groots 25 jarig bestaan in 013

Cannibal Corpse viert groots 25 jarig bestaan in 013

Na een memorabele headline show op de afgelopen editie van Neurotic Deathfest komt op 19 februari de legendarische deathmetal bulldozer Cannibal Corpse opnieuw de 013 verpletteren. En niet zonder reden, want de heren vieren dit jaar alweer hun 25 jarige bestaan en nemen maar liefst drie supports van Amerikaanse bodem met zich mee. Ze worden bijgestaan door de groovende metalcore van Devildriver, de melodische deathmetal van The Black Dahlia Murder en de brute deathmetal van het Italiaanse Hour of Penance. Kaarten voor de show kosten 30,00 (excl. Servicekosten). 

Goor, goorder, goorst; Cannibal Corpse specialiseert zich al sinds het einde van de jaren tachtig in de betere deathmetal voorzien van teksten over onder andere verminking, moord en doodslag. Ingrediënten kortom, die in een ranzige horrorfilm niet zouden misstaan. Het expliciete karakter van de teksten en het artwork heeft al sinds de oprichting voor opschudding gezorgd bij bezorgde ouders, leerkrachten en moraalridders. Maar hun succes heeft hebben ze natuurlijk niet te danken aan de controverse, maar gewoon aan die alles verbrijzelende, lompe old school deathmetalsound. Het eveneens uit Amerika afkomstige DevilDriver zal het publiek opwarmen. (Devildriver’s zanger Dez Ferara staat overigens ook met zijn andere band Coal Chamber in 013 op 11 juni!)

En of Devildriver nog niet genoeg is, maken de melodische doch kneitherharde deathmetal van The Black Dahlia Murder en het Italiaanse Hour of Penance deze nietsontziende line-up compleet.

Cannibal Corpse
+ Devildriver + The Black Dahlia Murder + Hour of Penance
Dinsdag 19 februari 2013 aanvang 19:30 | zaal open 18:30

Dommelsch Zaal | Tickets € 30,00 (excl. servicekosten) via 013.nl

Andere interessante shows in 013:

1 maart 2013 – Pyrexia + Beheaded
3 maart 2013 – Born of Osiris + After the Burial

3 tm 5 mei 2013 – Neurotic Deathfest

11 juni 2013 – Coal Chamber