CANNON – BURNING LOVE – MEANTIME MUSIC/GERMUSICA – OUT NOW

CANNON – BURNING LOVE – MEANTIME MUSIC/GERMUSICA

Cannon werd in1986 inHannoveropgericht. Hun debuut “Thunder and Lightning”  kwam uit in april 1988. Hun tweede album zou uitgebracht worden door een major label, maar die deal werd net voor de release van de plaat teniet gedaan. Men besloot de plaat dan maar zelf te financieren. Het noodlot sloeg echter toe en de tapes van het onafgewerkte product werd gestolen. In 1994 nam de band een 7 track demo op en brachten hun debuut ook uit op tape. Maar in 1996 verliet zanger Mat Rein de band en een split was onvermijdelijk. De band kwam in bijna originele bezetting terug in2003. Inmaart 2004 werd een dubbel CD “The History” op de markt gegooid waarop hun debuut stond en het nooit uitgebrachte “Timeriders” demo materiaal. Nieuw werk verscheen in 2005 (“Back in Business”) en in 2008 (“Metal Style”). In 2012 tekenden ze bij het label Meantime music (een onderafdeling van het Yesterrock label) en nu brengen ze  hun nieuwste “Burning Love” uit.

 

Cannon is:

Mat Rein Jaehnke – vocals
Steve Carrington – bass/keyboards & backing vocals
Oliver Krueger – guitars
Walter Mueller – drums

BURNING LOVE
Na de doedelzakintro “Guardian Pipes” krijgen we degelijke metal te horen met een stem die het midden houdt tussen U.D.O. en een schorre Kai Hansen (ten tijde van de EP en ‘Walls Of Jericho’ van Helloween). Oliver Krueger zorgt naast herkenbare licks ook voor melodieuze gitaarmomenten. “Burning Love” geeft je een ‘instant happy feel’ en de zoete samenzang zorgt voor een commercieel tintje. In “Hold Me, Love Me” doen de riffs sterk aan Accept denken! Er zijn trouwens nog raakvlakken met Accept te ontdekken op deze plaat. Daarnaast bevat deze track een zeer fraaie gitaarsolo. “Heads Up With The Devil” heeft een agressiever geluid en de gitaren komen meermaals piepend uit de bocht. “Goodbye is een doorsnee ballade met gevoelig snarenwerk. Alle nummers zijn relatief eenvoudig van opbouw en bevatten allen uiterst herkenbare riffs. Je vraagt je steeds af waar je die eerder hebt gehoord! Maar toch gaat de plaat niet vervelen, want de riffs smaken steeds naar meer. Een goed voorbeeld hiervan is de track “Life”. Tijdens de gitaarexplosie “Backrock” hoor je duidelijk wat Oliver allemaal uit zijn gitaar kan toveren. “Holy Devil” en “A Light In The Dark” zijn beide snelle tracks en de laatste bevat wat oude Helloween riffs. “Dreamer is een mid-tempo track, maar is voorzien van een echt shreddende solo. “One World” sluit dit leuke album af in pure recht toe recht aan rocker stijl!

Conclusie:
Cannon klinkt wel niet bijster origineel op deze release, maar je moet toegeven dat ze het materiaal met het nodige enthousiasme brengen! Als je daarbij optelt dat het gitaarwerk wel dik in orde is levert dit toch een bovengemiddelde score op! Bij fans van 80’s ongecompliceerde hard rock zal dit plaatje wel in de smaak vallen!

score: 3,5 out of 5

Tracklist:

 1. Guardian Pipes
 2. Guardian Of The Night
 3. Burning Love
 4. Hold Me, Love Me
 5. Heads Up With The Devil
 6. Goodbye
 7. Life
 8. Cold Morning
 9. Bachrock
 10. Holy Devil
 11. Dreamer
 12. Run For Your Life
 13. A Light In The Dark
 14. One World

Links:

www.cannon-the-band.com
www.avenue-of-allies.com

 

Geschreven door Rik Bauters 

Related posts

Live report: Netherlands Deathfest 3 – 013 Tilburg , 02/03-03-2018

livereviewer

Photo report: Stonehenge Festival 25th anniversary – Steenwijk, 27-07-2019

livereviewer

Photo report: MTV Headbangersball: Kataklysm / Whitechapel / Fleshgod Apocalypse / Dyscarnate – Patronaat Haarlem, 08-12-2019

LiveReviewer
UA-17622028-3