Children Of Bodom komt naar de 013 Tilburg

De Finse beukers van Children Of Bodom komen voor een exclusieve show naar 013. In oktober staat de metalband voor een optreden op de planken van de Tilburgse popzaal om het splinternieuwe album ‘Halo Of Blood’ te promoten. Voorverkoop vanaf maandag 15 april om 12:00 en tickets kosten €25,00.

Children Of Bodom is bepaald geen onbekende in metalland. De groep breekt in 1997 door met een spijkerhard debuut dat de mat van menig liefhebber spontaan doet wapperen. ‘Something Wild’ maakt het vijftal uit Finland direct tot een topper in het genre. Spijkerhard, ontzettend snel, maar toch heerlijk melodieus. Het blijkt geen toevalstreffer.

De Finnen bouwen een indrukwekkend oeuvre op waarin de technische vaardigheden per release worden aangescherpt. Doorgaans wordt de groep in de categorie melodieuze death metal geplaatst, maar je treft ook duidelijk elementen uit power, black of thrash metal aan. Zanger en gitarist Alexi Laiho heeft een broertje dood aan al die aanduidingen, hij vat het bandgeluid graag als ‘extreme metal’ samen. Zijn gitaarspel is onnavolgbaar en de Fin en zijn band worden op vele handen gedragen. In thuishaven Finland bijvoorbeeld. Daar behalen alle albums de gouden status. ‘Follow The Reaper’ (2000) zelfs platina.

Het nieuwe album ‘Halo Of Blood’ verschijnt in juni via Nuclear Blast. Op dit album keert de band deels terug naar de roots van de begindagen, maar belooft ze ook het experiment niet te schuwen. Bij een nieuw album hoort vanzelfsprekend een nieuwe tournee. Wie Children Of Bodom al eerder heeft zien spelen, weet dat de optredens altijd van akelig hoog niveau zijn. En wie getuige wil zijn, heeft in oktober slechts eenmalig de kans wanneer de band in Tilburg speelt. Het optreden is namelijk de enige clubshow in Nederland.

Children Of Bodom + special guests

Zondag 20 oktober 2013 | aanvang 19:30 | zaal open 18:30

Tickets € 25 (excl. servicekosten) | Dommelsch Zaal |

Voorverkoop vanaf maandag 15 april om 12:00

Related posts

Line-up Into the Grave 2015 compleet met Obituary, Ensiferum en Betraying the Martyrs

livereviewer

Slayer – ‘Chasing Death’ video promo clip online!‏

LiveReviewer

Enslaved – New album details revealed !

LiveReviewer
UA-17622028-3