Cityrock – Leeuwarden, 07-08-2015

Cityrock – Leeuwarden, 7-8-2015.

Red Vultures-0123Dit is alweer de tweede editie van Cityrock. Na het daverende succes van vorig jaar was er geen weg meer terug, dit was het begin van een geweldig nieuw festival; dit smaakte naar meer en meer kwam er!
Aan de heren van Red Vultures de schone taak om het spits af te bijten van de tweede Cityrock.
Onder een stralend zonnetje deden zij dit met veel plezier en energie. Een set die stond als een huis!
Wat natuurlijk ook niet verwonderlijk is als je weet dat de band bestaat uit muzikanten die hun sporen reeds verdiend hebben in bands als: Vals Licht, Heideroosjes, Within Temptation, My Favorite Scar en Kingfisher Sky… Het aanwezige publiek genoot met volle teugen en bleef niet achter op het terrein staan, waardoor het al vroeg gezellig druk was voor het podium. Mede doordat het een heerlijk plekje in de schaduw was, grapte de zanger. Al met al een goed begin van een heerlijke middag en avond rock van de bovenste plank.

Stream of Passion-0353Daarna was het de beurt aan de progressieve metalband Stream of Passion. Dit internationale gezelschap kon rekenen op een grote schare fans die hun luid toejuichten. De heren en dame hadden er duidelijk zin in en gaven een geweldige show! Lekkere ruige gitaren en een mooie damessopraan, ik hou er wel van. Buiten dat zangeres Marcela Bovio een prachte verschijning op het podium is met haar fel rode haar, kan deze dame ook een serieus potje zingen. Het optreden viel dan ook zeker in de smaak bij het steeds groter wordende aantal bezoekers.

Kamchatka-8238De heren van het Zweedse Kamchatka stonden te trappelen om ons te trakteren op een heerlijke dosis powerrock met invloeden uit de blues rock, stoner rock en psychedelische rock. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit van deze band had gehoord, maar zeer aangenaam verrast was door hun optreden. Wat een power, wat een energie, maar vooral ook wat een plezier stralen deze mannen uit op het podium! Dit enthousiasme werd dan ook al snel opgepikt door het publiek wat van begin tot eind stond te genieten van deze zeer strakke band. Cityrock kwam steeds meer op gang, als een onstopbare stoomlocomotief.

Peter Pan Speedrock-0908De volgende band behoeft eigenlijk geen introductie. Al jaren bestormen de heren van Peter Pan Speedrock de nationale en internationale podiums met hun onvervalste ruige, vuige en harde rock! Peter Pan Speedrock is hard en luid, het duurde dan ook niet lang of er werd hard gebeukt in de pit! De mannen doen wat van ze wordt verwacht en doen dit elke keer weer vol overgave en plezier. Vandaag was dit wederom geen uitzondering. Het was genieten geblazen van begin tot eind.

The Answer-1343Dan is het alweer de beurt aan de één na laatste band van vandaag, de Noord-Ierse band The Answer.
Zeker niet een kleintje te noemen, als je weet dat ze twee jaar hebben getoerd als support act van AC/DC… Het publiek werd dan ook getrakteerd op een gelikte show en goede muziek. The Answer mag zeker als een hoogtepunt worden genoemd aan de reacties om mij heen te zien. Onder de laatste warme stralen van een goud geel ondergaand zonnetje, spelen ze een set van een dik uur. Een uur waarin ze van begin tot eind weten de boeien.

Epica-1601Aan al het goede komt een eind, en wat voor eind! Epica mag met recht een topper van eigen bodem worden genoemd. Niet op de laatste plaats door de betoverende verschijning van zangeres Simone Simons. De band draait al weer 13 jaar mee en stond op menig groot internationaal podium. Ondanks dit respectabele aantal jaren oogt en klinkt de band nog steeds fris en fruitig. Naja, fruitig; hard en stevig fruit met een lekkere bite en een vleugje magie van de betoverende stem van een roodharige engel, die door het publiek op handen wordt gedragen. De eerste fans renden bij het openen van de poorten al naar het podium voor een goed plekje, om maar niets van hun favoriete band te hoeven missen. Epica viel dan ook niet te missen met hun geweldige show vol vuurwerk en spektakel. Epica-2346Een band van grote klasse en een waardige afsluiter van een wederom zeer geslaagde editie van Cityrock. We want more!
En onder de bezielende leiding van organisator Paul van Berlo zie ik ook geen enkele reden waarom Cityrock niet nog vele jaren op de festivalkalender zal prijken.
Dus organisatie en vrijwilligers: ontzettend bedankt en graag tot volgend jaar!

Tekst en foto’s: Erwin Jonkman

Related posts

Live report: Lacuna Coil / Cellar Darling / Aeverium – Metropool Hengelo, 15-12-2017

LiveReviewer

Live-Report Stonehenge Festival 2013

livereviewer

Live- Report: MIKE TRAMP @ Bada Bing 30 mei 2013 Oostende

livereviewer
UA-17622028-3