Collision / The Rotted split EP – Hammerheart Records, Out now!

Collision / The Rotted split EP – Hammerheart Records, Out now!

Het Nederlandse Collision mengt  vette grindcore met thrash en hardcore invloeden en dit werkt erg aanstekelijk. Live zorgen deze gasten ook voor een mooi feestje en omdat zangers Wouter en Tammi zelf ADHD aantikken kun je als toeschouwer dan ook niet stil blijven staan. Mijn eerste kennismaking was hun “Roadkiller” CD en deze formule hebben ze ook doorgezet, met als hoogtepunt hun “A Healty Dose Of Death” CD. Wat een brok agressie en eigenlijk wordt deze gouden mix door weing bands zo goed nagedaan. Het Engelse The Rotted is begonnen als goregrind band Gorerotted en bracht juweeltjes uit als “Mutilated in Minutes en “Only Tools en Corpses”. Na de nodige wisselingen in de line up en een muzikale koerswijziging zijn de overgebleven leden The Rotted gestart en is de sound overgegaan in death metal met een behoorlijke double beat en crust inslag met een fuck you punk attitude.

Collision is:

Wouter/Tammi – Vocals
Björn – Vocals
Luc – Guitars
Boris – Bass
Job – Drums

The Rotted is:
Ben McCrow – Vocals
Tim Carley – Guitars
Nate Gould – Drums
Rev. Trudgill – Bass

De EP:
hhr2014-26_collision___the_rotted_-_split_-_collision
Collision is verantwoordelijk voor de eerste twee nummers en doet dit wederom vol overtuiging. Tja, deze mix van grindcore met thrash en hardcore invloeden gaan er bij mij in als koek. Collision brengt niets nieuws maar waarom zou je als dit recept al jaren werkt. Lekker opgefokt en erg fijn om naar te luisteren wederom. Tijd om deze doorbeukers weer eens live aan het werk te zien. The Rotted doet het met maar één nummer. De crust invloeden zijn nog meer aanwezig en inmiddels is Ben ook wat heser gaan zingen en minder diep. Het probleem is dat ik The Rotted nog steeds blijf vergelijken met Gorerotted en eigenlijk is dit niet helemaal fair. The Rotted is namelijk een compleet andere band. Toch doet het helaas wat minder met me dan Collision, ondanks het lekkere ritme in het nummer. Het is ook absoluut geen slecht nummer. Wellicht komt het ook omdat ze na Collision spelen. Ik ga deze EP eens in een andere volgorde afspelen denk ik, wellicht dat het werkt.

Conclusie:
Waar Hammerheart vroeger nagenoeg alleen maar black metal uitbracht, hebben ze zich tegenwoordig breder vertegenwoordigd en brengen ze ook  erg fijn beukwerk uit zoals deze EP. Dit smaakt naar meer.

Tracklist:

  1. Collision – A Healty Dose Of Radiation
  2. Collision – Satanic Surgery
  3. The Rotted – Rotted Fucking World

Links:

www.collisiongrind.nl
www.facebook.com/therotted
www.hammerheart.com

Score:  4,1 / 5

Door: Rot’nRoy

 

Related posts

Achtiende editie van Metal Battle gaat van start vanaf 12 januari!

LiveReviewer

Soulfly – First studio trailer released for their new album, “Archangel”

LiveReviewer

Photo report: Life of Agony / Doyle / Loud Love – Metropool Hengelo, 16-11-2019

LiveReviewer
UA-17622028-3