Cradle Of Filth met ‘Cruelty and the Beast’-set exclusief naar Dokk’em Open Air

Cradle Of Filth met ‘Cruelty and the Beast’-set exclusief naar Dokk’em Open Air.

Ook DOOL en Insanity Alert bevestigd

Het Britse Cradle Of Filth komt exclusief naar Dokkum! Deze extreme metalband sluit de Dokk’em-vrijdag af met wel een heel bijzondere ‘Cruelty And The Beast’-set. Ook exclusief bevestigd zijn de darkrock-Rotterdammers (en-één-Fries) van DOOL. Deze band werkt momenteel hard aan een nieuwe plaat en doet in 2019 maar een handjevol optredens in Europa. En op veler verzoek: de Alpine thrash assault van Insanity Alert komt terug naar Dokk’em! Eerder werd al bekend dat onder meer King Diamond(DK), Cannibal Corpse (US) zijn bevestigd. Dokk’em Open Air vindt plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 2019 in Dokkum. Alle informatie is te vinden op www.dokkemopenair.eu.

Cradle Of Filth
Het Britse Cradle Of Filth heeft sinds 1991 miljoenen platen verkocht en miljoenen fans aan zich weten te binden met hun extreme metal. Je kunt het ook black metal noemen, of gothic metal: de platen uit hun omvangrijke oeuvre staan in elk geval bol van de sombere romantiek, het sensuele groteske, de weelde van de doodzonden en de schaduwkanten van de mens. Cradle Of Filth was headliner over de hele wereld, werd veel gedraaid op MTV en speelde op roemruchte festivals als Ozzfest, Download en Wâldrock.

Het is precies 20 jaar geleden dat hun album ‘Cruelty and the Beast’ verscheen. Het conceptalbum, gebaseerd op de legende van de Hongaarse bloedgravin Elizabeth Báthory, en met gastbijdragen van de Pools-Britse horroractrice Ingrid Pitt, eindigde in 1998 hoog in de wereldwijde album- en eindejaarslijsten. Het album was een mijlpaal in de carrière van de band, en dus is het de hoogste tijd om de plaat weer de aandacht te geven die het verdient. Trots is de Dokk’em-organisatie dan ook dat zij Cradle Of Filth heeft kunnen overhalen om ‘Cruelty and the Beast’ integraal te spelen op Dokk’em Open Air. De show op Dokk’em Open Air is de enige show van Cradle Of Filth in Nederland in 2019.

DOOL
Uit de rauwe energie van Rotterdam en de leegte die voortkomt uit materialisme is enkele jaren geleden
de band DOOL gerezen. Hoorbaar beïnvloed door bands als Sisters of Mercy en Sonic Youth, weet DOOL te verrassen met agressieve en dynamische dark rock en gothic pop, waarin ook psychadelic metal de ruimte krijgt. Gedragen door oneindige, soms hypnotiserende gitaarpartijen, neemt de nu al legendarische Ryanne van Dorst (Ella Bandita) de fans mee naar door geesten bewoonde grotten en de diepe afgronden van een gebroken hart. Met onder andere de Friese JB Van Der Wal (Herder, Aborted) op basgitaar heeft DOOL in
korte tijd en onuitwisbare indruk gemaakt in de Europese metalscene. Een nieuwe plaat is op komst. En maar goed ook, want wat is DOOL’s debuutalbum ‘Here Now, There Then’ uit 2017 grijs gedraaid.

Insanity Alert
The Alpine Thrash Assault returns! Op veler verzoek keren de Oostenrijkse kontschoppers van Insanity
Alert terug naar Dokkum. Net als in 2016 staat Insanity Alert weer garant voor de nodige short songs met killer riffs in de stijl van S.O.D., Nuclear Assault, D.R.I. en Municipal Waste. Het nieuwe album ‘666-pack’ wordt in januari uitgebracht en de mafste videoclips circuleren alweer op youtube. Maar iedereen die de band live heeft gezien, weet: op het podium verrassen ze je nog meer. “Run to the pit, mosh for your life” is de slogan van de band: Iron Maiden had het niet beter kunnen bedenken….

Tickets met korting
Tot en met 31 december 2018 zijn tickets voor Dokk’em Open Air verkrijgbaar tegen het lage btw-tarief:
een passe-partout voor twee dagen kost nu €45,- inclusief servicekosten. Dagkaarten voor de vrijdag of zaterdag kosten €32,50,- inclusief servicekosten. Tickets voor Dokk’em Open Air zijn verkrijgbaar via de website www.dokkemopenair.eu.