Cryptopsy, Bodyfarm, Bleeding Gods, Bloodgod – Baroeg Rotterdam, 15-02-2015

Cryptopsy, Bodyfarm, Bleeding Gods, Bloodgod – Baroeg Rotterdam, 15-02-2015.

Op een rustige zondag is er na het gebruikelijke kerkbezoek altijd een mooi moment om even de bejaarde ouders uit te laten of gezellig met je hond uit eten te gaan. Of beter nog, je gaat gezellig met je brakke kop naar de Baroeg voor een bak herrie om nog even vast te houden aan het weekendgevoel!

IMG_9121 copyDe aanwezigen worden vriendelijk verzocht om naar het zaalgedeelte te komen, want opener Bloodgod staat op het punt te beginnen! Lekker lompe death metal van de oude school, met een hoop herkenbaarheid.
Ondanks dat ze slechts met z’n drieën op het podium staan weten ze een lekkere bak herrie neer te zetten. Een erg lekkere opener voor een lekker namiddagje death metal.

Vervolgens is het de beurt aan Bleeding Gods  die de releaseparty heeft voor hun nieuwste stuk “Shepherd of Souls”. Na een lange soundcheck trekt de band meteen van leer en zet een goede harde muur van geluid neer. Helaas is het drumgeluid aanvankelijk niet best, maar langzaam komt er gelukkig verbetering in. Of ik wen er gewoon aan. Bleeding Gods - Baroeg Rotterdam 2015De snaren worden flink bewerkt en de songs scheuren ook lekker door de bocht. Helaas is een enkele solo niet al te duidelijk te horen, maar dat mag de pret niet drukken, want de songs staan als een huis. De zanger brult lekker weg en heeft af en toe zelfs een lekker theatrale grunt, zo af en toe wordt hij bijgestaan door de bassiste die ook uiterst fijn een strotje meeschreeuwt.
Alle moeite ten spijt wil er maar geen pit ontstaan, de maandag staat zeker al voor de deur. Los daarvan brengen ze lekker harde death metal met een goede brutal rand, die af en toe goed de pan uit swingt!

Severe Torture is helaas uitgevallen, maar gelukkig werd Bodyfarm bereid gevonden om in te vallen. Het is bijna niet mogelijk om deze band nooit gezien te hebben, want de afgelopen tijd hebben ze echt zo’n beetje overal gespeeld. Ze brengen dan ook uiterst strak hun oer-Hollandse death metal.

BodyFarm - Baroeg Rotterdam 2015Na een pompeus intro is het knallen geblazen met een lekker hoog tempo. Even goed de nekspieren losgooien voor de maandag hier is. Helaas vervliegen de solo’s aanvankelijk ook wat in de muur van geluid, maar dat wordt al snel gefikst. De band speelt ook weer een erg sterke show, maar dat zal niemand erg verbazen. Hopelijk komt er snel nieuw materiaal van de band, het momentum zit er nog goed in.

Cryptopsy - Baroeg Rotterdam 2015En dan is het eindelijk tijd voor het machtige Cryptopsy! Deze Canadezen staan garant voor een verdomd goede shows. Helaas is de zaal niet extreem vol, maar de band laat geen moment blijken er last van te hebben. Vanaf het begin wordt de snelheidsbarrière flink getest. Lekker beukende en schizofrene technische death metal met een goede scheut grind.
Als echte showmensen staan ze op het podium en de zanger zoekt veelvoudig contact met het publiek. Na wat aarzelende beginnetjes komt er dan eindelijk een pitje en de mensen gaan lekker los. De band speelt een retestrakke set en de nekspieren worden dan ook flink uitgetest. Wat een instrumentbeheersing bij deze heren.
Na deze lekkere partij death metal op de zondag mag de maandag gerust komen, de bands zorgen er wel voor dat je opgeladen bent.

Tekst: Robert Popovic
Fotografie: Ronald van de Baan

Related posts

Live – report:Paaspop Zieuwent 7-8-9 april 2012

livereviewer

Live report: Fortarock – Goffertpark Nijmegen, 01-06-2019

LiveReviewer

Eggbangers Ball – Stadschouwburg De Harmonie- Leeuwarden

livereviewer
UA-17622028-3