DE LA CRUZ – STREET LEVEL – FRONTIERS RECORDS – OUT NOW

DE LA CRUZ – STREET LEVEL – FRONTIERS RECORDS – OUT NOW

De La Cruz ontstond in het midden van 2007 aan de Goudkust van Australië toen gitarist Casey Jones de beruchte uit Nieuw Zeeland afkomstige hard rock zanger Roxxi Catalano tegen het lijf liep. Roxxi’s typische zangstijl en het fretboard gitaarspel van Jones zou de basis vormen van hun stijl. In 2011 resulteerde dit in de De La Cruz EP. Er werd een volledige line-up bij elkaar gezocht en de band kreeg een deal bij Frontiers en nu leveren ze hun eerste volledig album af onder de vorm van “Street Level”.

De La Cruz is:

Roxxi Catalano – zang
Casey Jones – gitaar
Rory Joy – gitaar
Grant Daniell – bas
Lacey Lane – drum

STREET LEVEL

Het titelnummer valt meteen met de metalen deur in huis! Wat een geweldige start kent dit album. Stel je een mix voor van voortreffelijk gitaarwerk zoals op Extreme’s “Pornograffitti” gecombineerd met een rauwe stem die het midden houdt tussen Axl Rose – Tom Keifer en Sebastian Bach. Doe daar bovenop nog een massale dosis van attitude en je weet wat je te verwachten staat. Als toegift krijg je nog zoete achtergrondvocalen. “Girls Go Wild” is minder ‘in your face’ maar kent toch een geweldige drive door opnieuw catchy as hell riffs en vocalen die nu zelfs wat tinten vertonen van Kory Clarke! “Turn It Up” is een party rocker pur sang met super flitsende gitaren en een Roxxi in goede doen. “Legions Of Love” laat een zachter stemgeluid horen van Roxxi en de song doet je terug denken aan Def Leppard (in hun Hysteria-periode). Die Def Leppard link is nog duidelijker aanwezig op “Gimme Love”. Het feit dat Roxxi zijn best doet om te klinken als Joe Elliot is daar grotendeels verantwoordelijk voor, alhoewel de achtergrondkoortjes en de typische “Adrenalize” – riff daar ook een duit in het zakje doen.

“Cherry Bomb” is gekozen als eerste You Tube single en is een pure sleaze rocker met de gitaren in de hoofdrol. “Dreaming” trekt opnieuw de meer melodieuze kaart en komt dicht in de buurt van de AOR-stroming. “Invincible” opent met een rustige gitaar die herinneringen oproept aan Whitesnake tijdens hun hair metal periode. Roxxi doet zelfs initieel zijn best om een zwoele imitatie van David Coverdale’s stem neer te zetten. Maar na veertig seconden is het welletjes geweest en zet hij weer zijn rauwe strot op. Geweldige gitaren (à la Extreme – Van Halen) openen “Worlds Collide” en Roxxi zet hier eerder agressief klinkende vocalen neer die verwijzen naar de eerder vernoemde Warrior Soul frontman. De gitaren zijn hier heer en meester op deze opzwepende track. Na de pure fun track “S.E.X.” volgt nog het swingende “Set The Night”. Het album wordt in kalmte afgesloten door de akoestische ballade “Shine”. Roxxi bewijst hier werkelijk alles aan te kunnen, want hier klinkt hij super emotioneel en gevoelig!

Conclusie:
Frontiers is een kei in het vinden van onbekende bands die werkelijk schitterende albums afleveren! Vroeger waren we al verrast door Diamond Dawn en Wigelius, maar deze De La Cruz is wederom een pareltje! Door de grote diversiteit in de aangeboden nummers en de veelzijdigheid van de stem van Roxxi blijft dit plaatje boeien van begin tot einde. Liefhebbers van melodieuze rock met een rauw randje zullen hun hart kunnen ophalen bij het beluisteren van “Street Level”. Ik hoop deze bende eens live aan het werk te zien.

Track list:

 1. Street Level
 2. Girls Go Wild
 3. Turn It Up
 4. Legions Of Love
 5. Gimme Love
 6. Cherry Bomb
 7. Invincible
 8. Worlds Collide
 9. S.E.X.
 10. Set The Night
 11. Shine

Links:

www.delacruzofficial.com
www.frontiers.it

Tekst Rik Bauters

Related posts

first impression: Sammath – Across The Rhine is only death

livereviewer

Necronomicon – Rise Of The Elder One’s – Seasons Of Mist – Out Now

livereviewer

Live report: Vltimas / Anthropomorphia – Gebroeders de Nobel Leiden, 26-06-2019

LiveReviewer
UA-17622028-3