Live report: Dead Head CD release party – Hedon Zwolle, 08-09-2017

Live report: Deadhead CD release party – Hedon Zwolle, 08-09-2017.

Dead Head, Neerlands oudste Thrashband, bracht onlangs in originele bezetting het magistrale “Swine Plague” uit. Het duurde even maar een release party is eindelijk daar. Uiteraard in thuishaven Hedon te Zwolle. Uiteraard mede georganiseerd door het metalcollectief Hedon Zwaar. Deadhead neemt niet de minste bands mee deze avond om te vieren dat “Swine Plague” unleashed is. Lokale “nieuwkomers” Bruusk en het illustere Soulburn zijn ook van de partij.

Bruusk

Bruusk uit Kampen staat vanavond als eerste op het podium. De band heb ik al eerder mogen aanschouwen bij de Metal Battle in Cafe Jack in Zwolle. Toen wonnen ze die avond met gemak. Ik ben benieuwd hoe de mannen het er op een groter strijdtoneel zullen afbrengen. De band komt gelukkig op een groot podium ook uit de verf. Ik had enigszins nog wel wat gewenning verwacht, maar de mannen staan hun mannetje. Lekker lomp, strak en in ya face. De band heeft een fijne groove. Ondanks dat zij muzikaal ver van Deadhead vandaan staan, is het een fijne opener voor het publiek.

Soulburn behoef ik jullie niet voor te stellen. Deze grootheden uit de scene hebben al flink naam gemaakt met hun old-school stijl. Hun mix van doom, death en old school black is zeer indrukwekkend te noemen. Ondanks dat ik ze een week eerder op Schoonebeek Deathfest heb mogen aanschouwen, heb ik er weer enorm veel zin in. Deze band is op dreef en zet een authentieke show neer om U tegen te zeggen. De heren spelen geen metal, ze zijn metal. Alles klopt weer in het plaatje. Een goede lichtshow ( beter dan de mistbank vorige week), perfect geluid ( fantastisch akoestiek Hedon! ) en een gedreven band, zorgt voor een excellente metal show. Soulburn laat horen en zien tot één van de beste uit Nederland te horen.

Soulburn

Uiteraard zijn we hier voor Dead Head. De mannen hebben een mooie historie aan thrash. En tis godverdomme mooi dat ze nog steeds volop actief aan de bak zijn. Geen commerciële onzin te bespeuren. Nee, gas der op en knallen. Vanavond is het niet anders in Hedon. Tussen de grappen en grollen van de bandleden worden de nummers fier en intensief gebracht. Het plezier spat erbij de mannen na al die jaren nog steeds vanaf. Daar mogen een paar grote uit de scene die al net zo lang meestrijden, een puntje aan zuigen. Uiteraard veel werk van “Swine Plague” wat deze avond langs komt zetten. Nummers die moeiteloos aansluiten bij de vele oude “hitjes” die mannen op hun conto hebben staan. Nee het is geen nostalgie-show. Dead Head laat zien een thrasband te zijn waar de vlam nog steeds fel van brand. Ga zo door mannen!

Deadhead

Hedon had weer een mooi avondje en Hedon Zwaar heeft binnenkort nog meer leuks voor de metalheads in petto. Bekijk hier de agenda: https://www.hedon-zwolle.nl/2/programma

Tekst en foto’s: Ronald van de Baan

Related posts

Live-Report Stonehenge Festival 2013

livereviewer

Live report: Testament / Distillator – Lucky Rijssen, 04-08-2016

LiveReviewer

Live report: Music From Hell Fest – De Schakel Gilze, 21-05-2016

LiveReviewer
UA-17622028-3