Deicide ‘In The Minds Of Evil’ “25-10-2013” Century Media

Deicide ‘In The Minds Of Evil’  “25-10-2013” Century Media

Deicide is een Amerikaanse death metal band.  De naam Deicide beketent  “Godsmoord”. In de jaren 1987 ging Deicide nog onder de naam Carnage door het leven, niet lang daarna hebben ze de naam voor een tweede keer veranderd, ditmaal  naar Amon. Echter hebben ze de band naam onder druk van het platenlabel nog een keer moeten vervangen naar Deicide.

Glen Benton is samen met de drummer Steve Asheim (voormalig gitarist) de enige die er vanaf het begin al bij zit. Deicide heeft in de loop der jaren behoorlijk wat gitaristen versleten en weer terug genomen.

Deicide staat wereldwijd bekend om hun extreme teksten en optredens, maar los van de shock factor is het zeker een van de strakste bands die ik ooit live heb mogen zien!

Band leden:
Glen Benton
Steve Asheim
Kevin Quirion
Jack Owen

In The Minds Of Evil:
Deicide-in-the-Minds-of-Evil-620x620
“Some men just want to watch the world burn”
Deicide is terug met hun 11e studio album. De 11 track lange plaat In The Minds Of Evil. Met nummers als ‘Godkill’ en ‘Kill the Light of The Crist’ is de toon weer gezet, deze mannen zitten op zondag niet vooraan in de kerk.

De CD begint met de titel track, een heerlijk nummer met snoeiharde blasts en subtiele gitaar solo’s zo als we van Deicide zijn gewend.

De rest van de  nummers zijn vol pure death metal, blast beats als galloperende paarden gaan gepaard met melodische solo’s. De strot van Glen Benton is ook als vanouds! Deze oude rot klinkt nog steeds als een door een demoon bezeten boodschapbrenger van Satan hem zelf!

De CD heeft een heerlijk oldskool Deicide gevoel, ontzettend lekkere en catchy rifjes en snoei harde blasts! Dit alles bij elkaar zorgt weer voor een pracht staaltje metaal! Deze CD behoort wat mij betreft tot één van de beste schijven van Deicide!

Conclusie:
Deicide is terug met een album vol toekomstige klassiekers!

Hou je van de oude Deicide, dan moet je dit album hebben!

Score: 4out 5 

Tracklist:

 1. In The Minds of Evil
 2. Thou Begone
 3. Godkill
 4. Beyond Salvation
 5. Mistery of One
 6. Between the Flesh and The Void
 7. Even The gods Can Bleed
 8. Trample The Cross
 9. Fallen To Silence
 10. Kill The Light of Crist
 11. End the Wrath of God

Links:

www.facebook.com/OfficialDeicide

Door: Sjors Rothuizen

Related posts

Megadeth – New Album Track Listing Revealed!

LiveReviewer

Rock Legends Europe announce “War of Kings” Special Edition and reveal the exclusive new video “Nothin’ To Ya”

livereviewer

Gorguts announce European tour!

LiveReviewer
UA-17622028-3