DEVIL’S TRAIN – II – EDEL/EAR MUSIC – OUT NOW

Devil’s Train – II – EDEL/EAR MUSIC – Out Now.

1421952898_devils-train-ii-2015Zanger R.D. Liapakis is vooral bekend als producer van verscheidene bands. Verder heeft hij met Pystic Proghecy al verscheidene albums afgeleverd. Maar zijn voorliefde voor de jaren ‘70 rock en ‘eighties’ melodic rock gebruikt hij voor het zijproject Devil’s Train.
Op dit tweede album worden we opnieuw bedolven door ronkende gitaren van Laki Ragazas (luister maar naar ‘Hollywood Girl’), de licht rauwe krachtige stem van R.D. zelf en een stevige ritmesectie. Dit alles wordt gedrenkt in een vette saus van attitude. Je kan het nog het best omschrijven als een groovy variant op Southern rock met een licht punky ondertoon.
Liapakis is verzot op bands zoals Badlands, Tesla en Cinderella. Die bluesinjectie wordt vooral duidelijk op het snelle “Gimme Love”.

Het meest tot de verbeelding sprekende nummer is ongetwijfeld ‘Mr. Jones’. Tijdens het akoestische ‘cowboy’ intro komt Jimmy Hendrix zelf aan de oppervlakte. Het nummer laat ook wat doominvloeden horen. De zinsnede: “In my pants a gun size 23” laat ook niets aan de verbeelding over! De link met Badlands is dan weer overduidelijk in ‘Can You Feel’. Dit album kent geen enkele misser en laat ons verder genieten van het toegankelijker ‘Rock Forever’, het groovy ‘Let’s Shake It’ en  het met hakkende riffs overladen ‘Girl Like You’. Het 46 jaar oude ‘Born To Be Wild’ van Steppenwolf krijgt een vette bewerking, maar blijft het origineel trouw. ‘Thunderstorm’ kent een intro die op een mengeling van Badlands en Cinderella lijkt. Het album eindigt met een rauwe versie van Led Zeppelin’s ‘Immigrant Song’. Liefhebbers van een vet gitaargeluid met licht rauwe zang zullen hier een vette kluif aan hebben!

Score: 3,75 out of 5

Links:
www.devilstrain.com
www.ear-music.net

 Tekst: Rik Bauters

Related posts

Review: Carcass – Despicable EP – Nuclear Blast – Release: 30-10-2020

LiveReviewer

Review: Discharge – End Of Days – Nuclear Blast – Release: 29-04-2016

LiveReviewer

Review: Infidel Reich – New World Outrage – Raw Skull Recordz – Release: 24-09-2021

LiveReviewer
UA-17622028-3