Diablo Blvd – Follow the deadlights – Sony – release 9 mei

Diablo Blvd – Follow the deadlights – Sony –  release 9 mei

 Dat Belgen niet alleen goed in fritten bakken zijn, maar ook in de muziekindustrie een goed graantje meepikken is al jaren bekend. Bands zoals, Triggerfinger, Deus,maar ook zeker Diablo Blvd hebben hun sporen al ruimschoots in de rockscene verdiend. 

Laatstgenoemde heeft al twee langspelers op hun naam staan. Vooral met Builders of Empires heeft Diablo Blvd hoge ogen gegooid.Exact 3 jaar later brengt Diablo Blvd hun 3de langspeler uit: Follow The Deadlights.


Diablo Blvd is:

Vocals –             Alex Agnew
Gitaar –             Andries Beckers
Basgitaar-         Tim Bekaert
Gitaar-              Dave Hubrechts
Drummer-          Kris Martens

Follow The Deadlights

63073-diablo-boulevard-heeft-nieuw-album-follow-the-deadlights-klaar-993724Wat mij ditmaal opvalt aan deze plaat is dat er meer detail en diversiteit terug te vinden is. Het klinkt alsof de toewijding en passie Diablo Blvd een grote stap in de goede richting heeft doen maken. De grooves zijn weer om je vingers bij af te likken en de stampende beats doen de nekspieren toch wel weer aardig trainen. Een mix van stampende rock, metal en een goede dosis rock ‘n roll knalt uit de boxen.

Andere topper op deze plaat is de stand up comedian Alex Agnew. Zijn zangtalenten doen denken aan een kruisbestuiving tussen Glenn Danzig en Ian Astbury. Donker en warm met een vleugje tederheid besprenkeld hier en daar. Behalve goede grappen en grollen maken heeft deze man gelukkig zijn zangtalenten ook gevonden.

Elk nummer is goed van opbouw en zit volgestampt met groove en rock ‘n roll. De strakke mastering van Jay Ruston en Paul Logus heeft zijn vruchten afgeworpen. De mannen staan bekend om hun werk voor onder meer Steel Panther, Anthrax en Stone Sour. Niet de minste in de muziekwereld. Ze hebben de band voorzien van een moddervet geluid, om U tegen te zeggen!

Conclusie
De band heeft duidelijk een grote stap voorwaarts gemaakt, zijn goed op elkaar ingespeeld en dat is terug te horen op deze plaat. Deze derde langspeler zal Diablo Blvd geen windeieren leggen. Follow the deadlights heeft alles in zich om een instant klassieker te worden.

Score 4,4 out 5

Tracklist
01. Beyond the Veil
02. Get Up 9
03. Follow the Deadlights
04. Son of Cain
05. We Are Legion
06. Fear Is for the Enemy
07. Peace Won by War
08. End of Time
09. Rise Like Lions
10. Inhuman.

Link:

http://www.diabloboulevard.com
http://www.facebook.com/diabloboulevard
http://www.myspace.com/diabloboulevard8

Related posts

Review: Testament – Dark Roots of Thrash – Release 11 oktober 2013

livereviewer

Axl Rose declines invitation to the Rock and Roll Hall of Fame

livereviewer

YOUNGBLOOD – NO RETREAT – EONIAN RECORDS – OUT NOW

livereviewer
UA-17622028-3