Review: Diemonds – Never Wanna Die – Napalm Records – Release: Out Now

Review: Diemonds – Never Wanna Die – Napalm Records – Release: Out Now.

Diemonds is een female fronted sleaze rock/hard rock band geformeerd in 2006 in Toronto, Canada. In oktober 2008 kwamen ze met hun debuut EP “In the Rough” en werd er al vrij snel getoerd met gevestigde namen zoals L.A. Guns en Faster Pussycat. Na het uitbrengen van hun eerste full length “The Bad Pack” werd er wederom getoerd met bekende namen zoals Slash, Steel Panther en Kiss op hun jaarlijkse Kiss Kruise. Kijken of ze met het tweede album ”Never Wanna Die”, geproduceerd door Eric Ratz, net zoveel indruk kunnen maken als met hun vorige platen.

Diemonds is:
Priya Panda – Zang
C.C. Diemond – Gitaar
Daniel Dekay – Gitaar
Adam Zlotnik – Bas
Aiden Tranquada – Drums

Never Wanna Die
624_Diemonds_CMYKWat we hier te horen krijgen is een heerlijke pot hard rock. Bassist Adam Zlotnik en drummer Aiden Tranquada leggen een stevige fundering neer. Daarop kan de rest van de band gerust de nummers bouwen. Verwacht geen innovatief gitaarwerk maar goed solide spel en solo’s die goed op hun plek vallen. Vaak worden die solo’s omdat het zo hoort in een nummer gedrukt, maar dat is hier absoluut niet het geval. Soms staan de gitaren wel wat laag in de mix en had ik ze liever wat prominenter aanwezig gehoord. De nummers zijn vrij catchy en na een paar keer luisteren kun je ze bijna wel meezingen. De combinatie van lekker stampende hard rock in nummers zoals ‘Hell Is Full’ en ‘Over It’ en de meer behoudende nummers zoals’ Ain’t That Kinda Girl’ en ballad ‘Secret’ werkt goed. Zangeres Priya is ook één van de redenen dat het geheel lekker weg luistert. Ze heeft voor het genre niet een echt ruige stem, maar wel eentje die erg prettig in het gehoor ligt.

Conclusie:
Niks nieuws onder de zon wat Diemonds brengt en de songs zijn waarschijnlijk zo geschreven dat je ze bij concerten met de vuist in de lucht mee kunt zingen, maar het geheel is wel goed uitgevoerd. Hoewel duidelijk geïnspireerd door de jaren 80 glam/sleaze rock kan ik zo direct geen bands noemen waarmee ik ze kan vergelijken, wat alleen maar positief is. Na dit album worden ze zeker weer opgepikt door de wat bekendere bands om mee te gaan op tour. Wellicht zijn ze dan ook een keer aan deze kant van de grote plas te aanschouwen.

Score: 4 uit 5

Tracklist:
1. Never Wanna Die
2. Hell Is Full
3. Over It
4. Ain’t That Kinda Girl
5. Secret
6. Better Off Dead
7. Forever Untamed
8. Wild At Heart
9. Meet Your Maker
10. Save Your Life

Links:
Diemonds Official
Diemonds Facebook

Tekst : Marcel Klaster
 

Related posts

Review: The Crawling – Anatomy of Loss – Grindscene Records – Release: 07-04-2007

LiveReviewer

Review: Def Leppard – Def Leppard – earMUSIC – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Death – Scream Bloody Gore (Reissue) – Relapse Records – Release: 20-05-2016

LiveReviewer
UA-17622028-3