Dokk’em Open Air 2015 door de ogen van een huisfotograaf

Dokk’em Open Air 2015 door de ogen van een huisfotograaf

Publiek DOA 10th Anniversary - Vrijdag
Publiek DOA 10th Anniversary – Vrijdag

Sinds 2014 ben ik één van de huisfotografen van Dokk’em Open Air. Dit betekend twee dagen full Metal Madness photography voor me. Deze dagen zijn pretty hectic, maar fantastisch om te doen. Je komt van alles tegen, maar vooral gezelligheid! Op een enkel incident na liep het helemaal vlekkeloos op Dokk’em  en mag het weer duidelijk zijn  dat Dokk’em Open Air tot één van de gezelligste festivals van ons koude kikkerlandje behoort. Koud en nat was het op de vrijdag, maar onder meer Biohazard liet de crowd en mijn metalhart goed warm worden. Wat een show rossen deze knakkers er nog uit! Alleen maar respect. Ze hadden hun plek gewisseld met Kataklysm vanwege vertraging van de goden van de blastbeat.

Dokk'em Open Air 2015 - 10th Anniversary - Vrijdag
Dokk’em Open Air 2015 – 10th Anniversary – Vrijdag

The Gentle Storm, wellicht één van de beste shows die ik ooit op Dokk’em heb gezien. Anneke straalde weer zoals alleen Anneke dit kan. En tja, in contrast wellicht de ietwat vervelende show van Shining. Het gedrag van de frontman is helaas niet echt tof te noemen. Whiskey spugen over mensen is nou niet echt fris te noemen.

 
Oudgedienden Candlemass kwamen nog even hun melancholiek er uit knallen over het Friese publiek zodat iedereen even rustig in hun tent op de camping tot rust kon komen. Uiteraard wist Freezeforce er nog een feestje van te maken tot in de vroege uurtjes.

Door de biologische klok ingesteld door mijn lieftallige dochter Esmee, zat ik alweer om 7 uur achter de pc om de foto’s van dag één te bewerken en door te sturen naar de PR dame van Nederland; Inge Heslinga. Zij zorgt er ieder jaar voor dat onze mooie geschoten plaatjes, filmpjes en ander materiaal constant op Social Media te vinden is. En dat allemaal terwijl ze haar verjaardag viert. PROOST Inge.

Dokk'em  Open Air - 10th Anniversary - Zaterdag
Dokk’em Open Air – 10th Anniversary – Zaterdag

In een ietwat brakke toestand stond ik alweer vroeg op het terrein om de zaterdag ook in beeld te brengen. Het eerste wat opvalt is het weer. Waar het gisteren vooral druilerig was, schijnt nu de zon en dat betekent een hoop extra blije mensen. De dop maar snel van de lens en de malligheden en gezelligheid op het plaatje zetten. Muzikaal is het deze dag ook feest. Masterplan is helaas wat minder in hun geluid. Maar de shows van God Dethroned (welkom terug) en Powerwolf maken dit meer dan goed.

Publiek Dokk'em Open Air 2015 - 10th Anniversary - zaterdag
Publiek Dokk’em Open Air 2015 – 10th Anniversary – zaterdag

Dit jaar was er ook weer de party stage. Ditmaal wat groter van opzet en dit zorgt voor geweldige taferelen de hele dag door. Al housend, headbangend en vooral één dikke party is het hier de hele dag door. De dames van The Dragon Girls komen nog even de boel opwarmen, waarbij de mooiste opmerking van één van de dames uit publiek was: “ik word hier spontaan lesbisch van“.

Genoeg gekkigheid dus ook weer op de twee dag van Dokk’em.

 

My Dying Bride - Dokk'em Open Air 2015 - zaterdag
My Dying Bride – Dokk’em Open Air 2015 – zaterdag

Afsluiter  My Dying Bride maakte het nog even spannend door failure in hun equipment, maar de mannen van Moonsorrow leenden hun keyboard uit zodat Dokk’em Open Air nog even flink uit hun dak mocht gaan op de treurige klanken van deze meesters van de funeral doom.

Met de blaren op de voeten en de eelt op de klikvinger ging ik totaal afgepeigerd, maar fucking voldaan naar huis. De foto’s van dit festijn vind je hieronder. Maar deze zijn uiteraard ook terug te vinden op de site en facebook van Dokk’em Open Air.

Related posts

Photo report: Satyricon / Suicidal Angels – Patronaat Haarlem, 06-03-2018

LiveReviewer

Live report: Anthrax / The Raven Age – Tivoli Utrecht, 19-02-2017

LiveReviewer

Photo report: 3rd Machine / Hibakusha / Inferum – Podium de Vorstin Hilversum,12-01-2018

LiveReviewer
UA-17622028-3