Review: Doro – Love’s Gone To Hell (EP) – Nuclear Blast Records – Release: 01-04-2016

Review: Doro – Love’s Gone To Hell (EP) – Nuclear Blast Records – Release: 01-04-2016.

dorolovesgonetohellcdsingleAls voorloper op haar nieuwe volwaardige album brengt metal queen Doro een EP op de markt met zes nummers. ‘Love’s Gone To Hell’ is een ballade volgens de gekende Doro formule. Haar nog steeds krachtige stem krijgt de hoofdrol en wordt bijgestaan door veel pianoklanken en korte, maar effectieve riffs. De tekst lijkt wel toepasbaar op de hedendaagse wereld na de terreurdaden van de afgelopen maanden! Ik citeer hier: ‘Where did it all go wrong?’. Het nummer staat in drie verschillende versies op deze EP, waarvan de single versie me het meest kan bekoren.

‘It Still Hurts’ is een duet met de inmiddels overleden Lemmy. Tijdens dit nummer horen we een gevoelige Lemmy aan het werk. Een zijde van de man die we maar zelden hebben gehoord. Zijn hese stem vormt een mooi contrast met de hoge, heldere stem van Doro. Een geslaagde emotionele ballade, zonder meer!

Als bonus krijgen we twee live nummers. Een stomende versie van ‘Rock Till Death’ van het laatste album ‘Raise Your Fist’ met een uitbundige Hansi Kürsch. Ook ‘Save My Soul’ uit haar debuut ‘Force Majeur’ uit ’89 staat er in een krachtige uitvoering op.
Een mooie aanvulling voor de fans en de live-versie met Hansi rocks big time!

Score: 3,75 uit 5

Links:
Doro Official
Doro Pesch Facebook
Nuclear Blast

Tekst: Rik Bauters

Related posts

Review: Bleeding Gods – Dodekathlon – Nuclear Blast Records – Release: 12-01-2018

LiveReviewer

Review: Repulsive Dissection – Church of the five precious wounds – Sevared Records – Release: Out Now

livereviewer

Review: Dizzy Reed – Rock ‘N’ Roll Ain’t Easy – Golden Robot Records – Release: Out now

LiveReviewer
UA-17622028-3