DRAGONY – LEGENDS – LIMB MUSIC – OUT NOW

Dragony is een band, voortvloeiend uit het Oostenrijkse Dragonslayer Project, die een poging waagt om de glorietijden van Power metal te doen herleven. Ze trekken vol ten strijde met hun nieuwe wapenfeit “Legends”. Uiteraard ben ik niet vies van een potje symfonische power metal, dus ga ik gauw klaar zitten om te gaan genieten van een klein uurtje opzwepende meezingers!

 

Dragony is:

Frederic Brünner – Drums
Andreas Poppernitsch – Guitars
Georg Lorenz – Keyboards
Siegfried Samer – Vocals
Herbert Glos – Bass
Daniel Stockinger – Guitars

 

Legends
Wat de naam al doet vermoeden gaat dit uiteraard om een power metal band die graag zingt over de alledaagse dingen zoals draken, vuur en ander fantasy geneuzel waar ik zelf maar niet van genoeg kan krijgen. Is het album zijn houdbaarheidsdatum eigenlijk al ver voorbij? Eigenlijk wel. De jaren 80 herleven en al gauw schieten mij namen als Manowar en andere power metalbands uit die dagen mij door mijn hoofd. Is dit iets fouts? Wat mij betreft niet. Bij dit soort platen is het meestal heerlijk mee blèren geblazen. Ik betrap mij meestal ook wel op een overspannen nekspier na een goed uitgevoerde muzikale epische battle.

Bij deze plaat moet ik echter duidelijk wat kanttekeningen zetten.

Muzikaal zit deze plaat nog eigenlijk wel goed goed in elkaar. Vooral de gitaarsolo’s liggen lekker in het gehoor. De vocalen echter zijn niet de sterke kant van deze plaat. Af en toe komt het nogal rommelig over en vooral de samenzang laat hier en daar sterk te wensen over. Het tempo in de plaat wordt vooral bepaald door de double bass die er mij iets te vaak op hol slaat. Het “Lord of the Rings gehalte” is uiteraard weer hoog uiteraard bij deze plaat. Het is mij toch net allemaal wat te lief ten uitvoer gebracht. De doorgewinterde power metal fan zou misschien de charmes van de plaat nog terug kunnen vinden. Ik besluit echter al snel mij terug te trekken uit deze epische strijd, waar helaas middelmatigheid overheerst.

Conclusie:
Bij vlagen heeft deze plaat zijn momenten. Toch is het echter iets wat ik zelf snel links laat liggen. Door de middelmatigheid van de uitvoering.

Score 2,5 uit 5

Track list:

  1. Of Legends… 1:29
  2. Burning Skies (feat. Ralf Scheepers) 5:34
  3. Land Of Broken Dreams 6:29
  4. Dragonslayer 5:19
  5. Wings Of The Night 5:01
  6. Vaults Of Heaven 4:55
  7. The Longest Night 8:30
  8. Hero’s Return 4:05
  9. The Ride 4:32
  10. Alcador 6:27

Link:

http://www.dragony.net/

Geschreven door Ronald van de Baan

Related posts

THE ANSWER re-sign to Napalm Records

LiveReviewer

ANTI-MORTEM – sign worldwide deal with Nuclear Blast, video clip + free download!

livereviewer

NIEUW VIDEOCLIP VAN OLDSCHOOL METALBAND BURNING IS UIT!

livereviewer
UA-17622028-3