DRUM CLINIC DENNIS LEEFLANG @ MUZIEKHANDEL THEO STEENBEEK, NIJKERK

Dennis Leeflang is sinds lange tijd weer terug in ons “koude” kikkerlandje. Nou haal dat koude maar weg want het is wel even zweten geblazen met de opeens opkomende zomer! Dennis heeft meteen ook maar een drum clinic geregeld bij muziekhandel Theo Steenbeek te Nijkerk voor zijn trouwe fans en drumfanaten. Uiteraard willen wij van Livereviewer dat ook niet missen als er een drummer van dit formaat eindelijk weer eens ons land aandoet.

Muziekhandel Theo Steenbeek is de perfecte setting voor deze clinic. Met drie etages vol “top of the notch” spul hebben we voordat Dennis gaat rammen op  zijn DW drums nog even tijd om te genieten van al het pracht wat er in de winkel staat.

Dat Dennis het anders aanpakt dan menig ander drummer met een drum clinic is al snel duidelijk. Hij zit hier niet alleen om de bezoekers te laten zien wat voor een geweldige drummer hij wel niet is. Nee, hij neemt rustig zijn tijd om alles even goed uit te leggen.  De basis dingen en verscheidene technieken worden in detail uitgelegd en Dennis heeft alle tijd en  aandacht voor de vragen van mede drummers.

Zijn bekkens van Paiste worden uiteraard ook helemaal in detail uitgelegd en besproken.
Best interessant om te horen hoe alles in elkaar steekt.

Hij laat zelfs zien  hoe je gemakkelijk en goedkoop wat tegen bloedblaren kunt doen.

Dennis neemt ons ook nog even mee door zijn loopbaan als drummer en hij weet leuke anekdotes neer te zetten. We gaan van Within Temptation, waar hij als 16 jarige jochie begonnen is, tot aan zijn grote overtocht naar New York waar hij nu tegenwoordig als sessie muzikant, producer en leraar aan de slag is.

De muziekindustrie komt uiteraard ook nog aan bod. Hoe, vergeleken met 10 jaar terug, het hele klimaat in de platen industrie is veranderd in New York. Een normale CD schijn je al bijna niet meer te kunnen krijgen. Het is tegenwoordig allemaal MP3 wat de klok slaat.

 

Uiteraard wordt er ook nog gedrumd. En kunnen we onder meer genieten van nummers zoals “Overloaded“ en “Catfight“ (met Accept’s Mark Tornillo op zang) die hij samen geschreven heeft met Guns N’ Roses gitarist Ron “Bumblefoot“ Thal voor de band Bumblefoot. Dennis heeft duidelijk zijn eigen stempel op deze nummers gedrukt. Maar ook laat hij horen net zo goed een potje pop te kunnen drummen.

Het was een gezellige avond vol informatie over alles wat met drummen te maken heeft en dit alles goed uitgelegd en geshowd door Dennis Leeflang, één van Neerlands beste drummers!

[AFG_gallery id=’4′]

Tekst: Kiki von D
Foto’s Ronald van de Baan