Review: Eclipse – Armageddonize Deluxe Edition – Frontiers Records – Release: 18-03-2016

Review: Eclipse – Armageddonize Deluxe Edition – Frontiers Records – Release: 18-03-2016.

eclipse-armageddonizeVorig jaar kwam het Zweedse Eclipse op de proppen met het wederom geweldige album “Armageddonize”. Dit album werd door mij enorm gesmaakt en stond op nummer drie in mijn jaarlijst. Naar aanleiding van hun deelname aan het Melodifestivalen brengt hun label dit album nu uit in een deluxe edition.

Naast het volledige album is de eerste bonus het nummer ‘Runaways’. Dit is een track in de gekende Eclipse traditie! Catchy as hell met een vinnig gitaartje, een duidelijk aanwezige bas, krachtige drum en vooral de stem van Erik! Een beetje gepolijst om beter in het ‘Eurosong’-verhaal te passen, maar toch trouw aan hun eigen geluid.

De tweede cd zal voor de meesten de reden zijn voor de aanschaf. Vooreerst krijgen we elf nummers in een live uitvoering te horen. Wie de band al aan het werk heeft gezien weet dat ze op het podium alles nog wat harder ten gehore brengen. De nummers stammen allen uit de laatste twee albums met een nadruk op “Armageddonize”.

Maar wat deze versie zo smakelijk maakt zijn de bonus tracks. ‘Come Hell Or High Water’ is een snelle track met een vuurvattende riff en ‘Into The Fire’ is een mid-tempo nummer met de nadruk op Erik’s zang. Maar hier valt er te genieten van de flitsende solo van Magnus en een stukje twingitaar! Deze nummers zijn in het verleden enkel uitgebracht als de B-kant van de ‘Bleed and Scream’ single voor het Sweden Rock magazine.

Heel mooi zijn de drie akoestische nummers die deze editie afsluiten. Deze versies bewijzen dat een goede song uitgekleed ook perfect overeind blijft. Deze versies waren voordien enkel in Japan uitgebracht!
Wie “Armaggeddonize” nog niet in huis heeft gehaald, moet nu zijn slag slaan, want de bonustracks zijn pure klasse. Fans van de band kunnen eigenlijk ook niet anders dan hun versie van “Armaggeddonize” upgraden!

Links:
Eclipse Official
Eclipse Facebook
Frontiers Records

Tekst: Rik Bauters

Related posts

Review: Kommando – Distroyer/Iron Goat Triumph – Against PR/Eigen beheer – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Kontinuum – No Need to Reason – Season of Mist – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Tankard – One Foot in the Grave – Nuclear Blast Records – Release: 02-06-2017

LiveReviewer
UA-17622028-3