Eindhoven Metal Meeting 2017 ( Vrijdag) – Effenaar Eindhoven, 15-12-2017

Eindhoven Metal Meeting 2017 ( Vrijdag) – Effenaar Eindhoven, 15-12-2017

Eind december is er voor de metalheads der lage landen weer de jaarlijkse kerstborrel in de Effenaar. Eindhoven Metal Meeting zijn twee mooie dagen vol metal, saamhorigheid en veel bier!
Dit jaar ben ik door omstandigheden enkel de vrijdag aanwezig. Maar met de bands die op de bill staan deze dag, ga ik zeker een mooie dag tegemoet!

Als ik binnenloop is Baptism al bezig aan hun set. Sedert 1998 staan deze Finnen al op de planken en hun laatste wapenfeit “V: the Devils Fire” uit 2016 laat horen dat hun vlam nog niet gedoofd is. Vandaag in Eindhoven is de set ietwat rommelig en het geluid had wellicht iets beter gebalanceerd kunnen worden. Desondanks is het een prima opener van de dag.

Oudgedienden van eigen bodem Pentacle is de tweede band die ik aanschouw deze dag. Een heerlijke degelijke pot Death Metal is wat ze uit de speakers laten knallen. Wellicht één van de betere acts van de dag. Hun geluid stond gelukkig een stuk aangenamer in de mix waardoor de sterke riffs en drumwerk goed uit de verf komen.

Disharmonic Orchestra maakt er visueel ook een mooi plaatje van! Met de drummer voorop de stage oogt het een keer anders dan de standaard paar mensjes op een rij set-up van menig ander band. Muzikaal kan ik me iets minder in de band vinden. Ik vind het persoonlijk te progressief en experimenteel. Bij vlagen komt de band goed uit de verf. Na een paar nummers haak ik af om eens de metalmarkt af te struinen en te socializen.

Vuig vuiger vuigst. De Canadezen van Blasphemy staan nu als volgende op het grote podium! Eindelijk ga ik deze Warmetal band aanschouwen. ‘Fallen Angel Of Doom’ en ‘Gods of War’ wordt thuis nog met regelmaat geblast, dus ik was in mijn nopjes met een setlist gevuld met klassiekers van deze plaat. Ze speelden strak en hard! Precies zoals het hoort bij deze vorm van Black Meetal. De band is nog steeds in vorm na al die jaren. Deze band smaakte zeker naar meer!

Carpathian Forest. Wat weet Nattefrost zich weer neer te zetten als een apart individu. Duidelijk te beschonken en in “lollige” stemming schrijdt hij over het podium. Helaas waar het eerder nog vakbekwaam over kwam. Is deze beste man door alle drugs en drank toch meer een schim van zichzelf geworden. Neemt niet weg dat de band om hem heen staat als een huis. Ondanks dat Nattefrost een zwakke schakel binnen de band geworden is, wist het mij nog wel te boeien. Maar of het op de juiste manier is dat ik genoot, valt te betwisten!

Dark Tranquility vind ik persoonlijk de vreemde eend in den bijt. Na de meer extremere uitspattingen in de metal, komt de liefheid een beetje apart over. Neemt niet weg dat het gewoon weer een sterke show van de mannen is, die als headliner zijn binnengehaald na de cancel van My Dying Bride.

Als afsluiter staat Cult of Fire op het podium. Ik heb zelf geen sjeu van wie eerder was met de hipheid van gewaden en snuisterijen op het podium, maar Batushka is het eerste waar ik aan denk bij het aanschouwen van deze band. Gelukkig is het muzikaal ook net zo sterk. De band weet een mystieke sfeer in de Effenaar te zetten. Een goede afsluiter van een mooie eerste dag van EMM.

Tekst en foto’s: Ronald van de Baan.

Related posts

Danko Jones – Metropool Hengelo, 28-03-2015

LiveReviewer

FIREFEST 2012 SUNDAY

livereviewer

The Lucifer Principle en Sepultura @ Gigant Apeldoorn

livereviewer
UA-17622028-3