EISREGEN – TODESTAGE -Massacre Record 2013 out now!

EISREGEN – TODESTAGE -Massacre Record 2013 out now!

Jaren geleden kocht ik regelmatig het Duitstalige black metal magazine “Ablaze”, ook omdat je altijd een leuke verzamelaar bij elke uitgave kreeg. Op één van die verzamel-cd’s stond het nummer “Herzblut” van het toen voor mij onbekende Eisregen. Het was echt een lekker midtempo volk metal nummer tussen het blastwerk door. Eisregen is begonnen in 1995 als black/folk metalband en loopt dus al jaren mee. De zwartgallige, morbide humor en Duitstalige teksten maken van Eisregen geen dertien in een dozijnbandje, maar dit heeft er ook voor gezorgd dat Eisregen nog wel eens vergeleken werd met een bandje van rechts zeg maar. Zelfs in Duistland mogen ze bijvoorbeeld geen nummers spelen van hun cd “Krebskolonie”, omdat deze nummers als te wreed, vrouwonvriendelijk en onmenselijk bestempeld worden. Het nummer “Futter fur die schweine” gaat over het feit dat het leven van een hoer zo weinig waarde heeft, dat je haar net zo goed aan de zwijnen kan voeren. Dat is natuurlijk even andere koek dan “Dromen zijn bedrog” van Marco “KOTS” Borsato.

Eisregen is:

Ronny “Yantit” Fimmel – Drums
Michael “Bursche” Lenze – Guitar, Bass
Michael “Blutkehle” Roth – vocals
Franziska ”Dr. Franzenstein” Brink – Keyboard

 

Todestage:
download (6)Tijdens de intro valt de stem van zanger Blutkehle met zijn Rammstein-Duitse accent meteen op. Het overdreven uitspreken van de letter R doet deze meneer al vanaf album nummer één. Dat is dan ook echt het kenmerk van Eisregen. Dit is eigenlijk ook het probleem van deze cd: de stem gaat je op een gegeven moment tegenstaan. Tenminste, mij dan. Muzikaal zit het allemaal goed in elkaar. Na drie midtempo nummers met aanwezige keyboards begint de verveling toe te slaan, maar gelukkig begint het felle en snelle “Hollenfahrt” waardoor ik weer even bij de les ben. Deze beukt er ouderwets op los en Eisregen laat ook zien dat ze het blasten nog niet verleerd zijn. Ook hierna worden midtempo keyboardnummers afgewisseld met snelle nummers, maar met een speelduur van bijna een uur is deze cd gewoon te lang. De goede productie kan hier ook niets aan veranderen. Het inmiddels tiende album van Eisregen biedt ook geen verassingen en sluit gewoon aan bij zijn latere voorgangers. Niemand minder dan Martin Schirenc, bekend van (nu Church of) Pungent Stench, Zombie Inc. en Hollenthon, speelt enkele deuntjes mee op gitaar, maar dat maakt van deze cd nu niet ineens een topper.

Conclusie:
Na bijna twintig jaar en 10 albums laat Eisregen zien het kunstje nog niet verleerd te zijn, maar de verassing is er al een tijdje af. Het is een goed album en fans van Eisregen kunnen “Todestage” toevoegen aan de collectie. Misschien ligt het aan het feit dat de winter nog niet heeft doorgezet, maar van deze Eisregen krijg ik niet echt kippenvel.

Score: 3/5

Tracklist:

 1. Waldgott
 2. Todestag
 3. DSDSL (Deutschland Sucht Die Superleiche)
 4. Hollenfahrt
 5. Lang Lebe Die Nadel
 6. Flotenmongo
 7. Familienbande: Vater Tod & Mutter Nacht
 8. Oh Wie Sie Schrie
 9. Mitternacht
 10. Oststern Am Narbenhimmel
 11. Tod/Untot
 12. Seele Mein

Links:

www.facebook.com/eisregen.official
www.fleischhaus.de

Door: Rot’nRoy

 

 

Related posts

THE VINTAGE CARAVAN – sign with Nuclear Blast, official music video online!

livereviewer

Dictated – The Deceived – Metal Blade Records – Out Now

livereviewer

Interview with Ron thal aka Bumblefoot ( Guns n Roses )

livereviewer
UA-17622028-3