Entombed AD “Back To The Front” – Century Media Records – “OUT NOW”

Entombed AD “Back To The Front” – Century Media Records – “OUT NOW”

Entombed AD:
Zo eerst even dit… Entombed A.D. Die toevoeging is het gevolg van juridisch getouwtrek tussen twee oprichters, zanger Lars-Göran Petrov en gitarist Alex Hellid. Laatstgenoemde weigerde op te treden met de anderen tijdens een tour in 2013. De overige leden besloten vervolgens zonder hem de studio in te duiken om Back To The Front op te nemen. Eind oktober vorig jaar had dit nieuwe album al moeten verschijnen, maar door de rechterlijke onenigheid was de release pas begin augustus 2014.

“Explaining the relevance and influence of Entombed is probably as superfluous as pointing out why Slayer rule, Lemmy is bigger than God and the passing of Dio was the greatest loss in metal history. A legend is a legend. Fullstop. F**k off!”

Ontstaan in 1987 in het mooie Zweden kwam Entombed met hun eerste album “Left Hand Path”,  een absolute klassieker! Deze plaat was het begin van Entomed, hun tweede plaat “Clandestine” is ook een briljant staaltje metaal! Zo weet Entombed eigenlijk CD na CD, plaat na plaat muzikale beuk werken af te leveren in hun eigen en unieke death ‘n roll stijl

Band leden:
L-G Petrov – Vocals
Nico Elgstrand – Guitars
Olle Dahlstedt – Drums
Victor Brandt – Bass

Back To The Front:
entombedbacktothefrontoriginalcd_638__0Ja, daar is die dan eindelijk! De nieuwe Entombed AD. Na wat jaren geduld is er dan eindelijk weer wat beukwerk geleverd. Met Back To The Front, komt Entombed AD weer vooraan de vuur linie te  staan met hun eigen zinnige death ’n roll. De opname kwaliteit en de overall feeling van de plaat zijn helderder dan hun oude werk, maar qua stijl beukt het nog net zo als vanouds!

De plaat is elf nummers lang en duurt 51 minuten, 51 minuten met pure death ‘n roll! Het tweede nummer op de plaat “Bedlam Attack” is een heerlijk rauw nummer, super rauwe gitaarsound samen met een groovy drum patroon maken dit een smerig geheel. Bij het derde nummer “Pandemic Rage” werd ik even verrast door de intro. Violen ?! waar komen die nou weer vandaan, even leek het op Fleshgod Appocalypse, maar gelukkig kwam daar de rauwe crunchy gitaar weer en kwam er weer een lekkere portie death ‘n roll mijn kant op!

Ik kan er niets aan doen, maar ik krijg tijdens het luisteren de hele tijd Gorefest flashbacks,  maar of Gorefest nou op Entombed lijkt of Entombed op Gorefest dat laat ik aan jullie over. Al met al  beukt deze CD weer heerlijk op zn Entombed’s

Er is toch wel een kleine side note, ik had op sommige momenten toch wel gehoopt dat ze het gaspedaal iets verder zouden intrappen. Het overall geluid van de CD blijft een beetje lafjes.

Conclusie:
Entombed AD is terug! Een heerlijke plaat die me sterk aan Gorefest doet denken, alleen mocht het gaspedaal van mij wel wat verder ingetrapt worden

Score: 3 out 5

Tracklist:

1. Kill To Live
2. Bedlam Attack
3. Pandemic Rage
4. Second To None
5. Bait And Bleed
6. Waiting For Death
7. Eternal Woe
8. Digitus Medius
9. Vulture And The Traitor
10. The Underminer
11. Soldier Of No Fortune
Links:

https://www.facebook.com/EntombedAD

Door: Sjors Rothuizen

Related posts

Review: Susperia – The Lyricist – Agonia Records – Release: 16-03-2018

LiveReviewer

FREE FALL – ‘Power & Volume’ track by track, part 1

livereviewer

Review: Sabaton – The Last Stand – Nuclear Blast Records – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3