ENTRAPMENT – Lamentations Of The Flesh – Soulseller Records / Release date: 23.05.2014

ENTRAPMENT – Lamentations Of The Flesh – Soulseller Records / Release date: 23.05.2014

Nu ligt Groningen in het noorden van Nederland en dichter bij de Scandinavische landen zoals Zweden. Dat is waarschijnlijk de reden waarom Entrapment zo heerlijk Zweeds klinkt. Nadat Absorbed het bijltje er bij neer had gegooid is drummer Michel Jonker, na een tussenstop bij Massive Assault, Entrapment begonnen. Na enkele demo’s en het debut album “The Obscurity Within” werd de 10”split met Pyre uitgebracht in 2013. Nu is het de beurt aan langspeler twee. Ondanks dat Michel op alle releases alles zelf ingespeeld heeft, is Entrapment inmiddels wel een “echte” band.

Entrapment is:

Entrapment

Michel – Vocals, Guitars
Jeroen – Guitars
Henke – Bass
Martin – Drums

GD30OB2-N.cdrLamentations Of The Flesh:
De CD begint rustig met een gitaarintro waarna de op Zweeds geschoeide leest death metal losbarst. Dit is hele fijne old school death metal die veel weg heeft van Dismember, Entrails  en ook wel van Unleashed. De stem van Michel is ook goed te vergelijken met Matti Karki van Dismember, niet heel diep, maar lekker ranzig. Ook een band als Autopsy komt in me op en dit wordt versterkt in het doomy nummer “Proclamation”. De muziek zit lekker in elkaar en hier kan ik heel goed naar luisteren. Raar gepiel met vage gitaarloopjes kom je ook niet tegen op deze CD. Dit is hoe death metal moet klinken, heel vies!

Met het titelnummer “Lamentations of the Flesh” heb ik ook mijn favoriet gevonden van deze CD. Wat een bak agressie en wat lekker! De hele CD door blijft het genieten van de muziek van Entrapment en ik kan eigenlijk geen slecht nummer vinden. De afwisseling in de nummers maakt de CD spannend van begin tot het eind. Bij de rustige stukken begint je een onaangenaam gevoel in je lichaam te kruipen, waardoor je bij de omschakeling naar de snelle stukken, dit gevoel de vrije loop moet geven en je airgitaarspelend door de kamer loopt te headbangen! Alle instrumenten zijn goed te horen, dus ook de productie is netjes verzorgd. Voor de Vinyl liefhebbers komt “Lamentations Of The Flesh” uit op een gelimiteerde versie van 500 stuks. 200 stuks in het zwart en 300 stuks in goud vinyl.

Conclusie:
Met deze CD kan Entrapment zich makkelijk meten met de internationale death metal bands en na het wegvallen van Dismember kan Entrapment dit gat dan mooi opvullen. Death metal Victory!!

Tracklist:

1. Perpetual Impudence
2. Abhorrence of the Unborn
3. Proclamation
4. Lamentations of the Flesh
5. Unearthly Cries
6. Seditious Dreamers
7. The Faithless
8. Hostile Life
9. Engulfed by Flames
10. Engraved
11. On Carrion Wings

Score: 4,7 / 5

Links:

entrapment2.bandcamp.com
www.facebook.com/entrapment
www.soulsellerrecords.com

Door: Rot’nRoy

 

Related posts

Evil Invaders – Evil Invaders – Evil Invaders / Empire Records (Vinyl only) – Out now!

livereviewer

De eerste namen voor Into the Void 2016 aangekondigd!

LiveReviewer

Live report: Suffocation / Belphegor / Nordjevel / God Dethroned – Metropool Enschede, 13-04-2019

livereviewer
UA-17622028-3